Team Danmark glæder sig over regeringens beslutning om at genåbne for træningsmuligheder for eliteatleter.

09. maj 2020

Endelig. Nu lysner det for alvor for Danmarks bedste atleter, som nu får muligheder for at vende tilbage til træningen – dog med en række sundhedsmæssige restriktioner.

”Atleterne har udvist meget stor forståelse og tålmodighed for, at de ikke kunne træne og konkurrere som normalt. Jeg ved, at mange atleter er jublende lykkelige for, at de igen kan komme tilbage til noget der ligner en normal træning. Det har de brug for, hvis de skal fastholde deres høje internationale niveau,” siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

Mange atleter, der er indplaceret hos Team Danmark, dyrker eliteidræt på meget højt internationalt niveau men uden muligheder for større indtægter. De lever populært sagt på en sten. Derfor er det meget glædeligt, at regeringen også har blik for at holde hånden under atleter fra ikke-kommercielle idrætsgrene.

”Selv om indtægterne ikke er store for mange atleter, er de afhængige af at fastholde et højt internationalt niveau, hvis deres økonomi skal hænge bare nogenlunde sammen. Det er derfor afgørende, at de kan komme hurtigst muligt tilbage til normal træning. Også selv om der følger en række skarpe retningslinjer med,” siger Lone Hansen   

Under coronakrisen har atleterne med meget få undtagelser været afskåret fra at benytte deres træningsfaciliteter og derfor været henvist til at træne hjemme eller ude i naturen. Det har givet store udfordringer for mange, men til gengæld har kreativiteten blomstret hos eliteatleterne.

”De har udvist stor kreativitet for at udvikle løsninger, der fungerer under en svær situation. Mange af Team Danmarks medarbejdere har ligget vandret for at sparre med atleter og trænere om, hvordan de bedst muligt kunne træne uden adgang til faciliteter. Det er i høj grad lykkes, og man kan kun beundre atleternes vilje, motivation og omstillingsparathed i en tid, hvor mange ting er vendt på hovedet,” siger Lone Hansen.

Håndsrækning giver medvind

Dansk eliteidræt har været ekstremt presset af coronakrisen, hvor forbundenes indtæger til elitearbejdet er forsvundet, og hvor udskydelsen af OL og PL betyder stigende udgifter til et ekstra forberedelsesår. I april offentliggjorde Salling Fondene, KIRKBI og regeringen en håndsrækning til de danske atleter på i alt 40 mio. kr. Den håndsrækning har givet ro i maven hos mange atleter, som dermed har haft mulighed for at bevare tålmodigheden og tænke langsigtet frem mod 2021.

”Det er et meget vigtigt signal for atleter og trænere, at mærke opbakningen fra Danmark. Vi glæder os til sammen med atleter, trænere, forbund og DIF til at give alt hvad vi har, for at Danmark snart igen kan samles og juble over store præstationer på alverdens sportsarenaer,” siger Lone Hansen.

Læs Kulturministeriets Retningslinjer for genoptagelse af professionel sport i Danmark

Læs Sundhedsstyrelsens Covid 19 Fprebyggelse af smittespredning

Tilmeld dig vores nyhedsmail