Aldersrelateret træningskoncept (ATK) skal sætte retningen for talentarbejdet i Danmark og være med til at gøre det sjovt for både børn og unge at pakke træningstasken.

ATK 2.0 - Træning af børn og unge

ATK 2.0 - Træning af børn og unge

Anbefalinger til træneren og til træning af børn og unge før, under og efter puberteten. 

Bestil bogen ATK 2.0 her

Aldersrelateret træningskoncept (ATK) skal være med til at gøre det sjovt for både børn og unge at pakke træningstasken.

Ved at læse 'ATK 2.0 - Træning af børn og unge' får du bl.a.:

 • Indsigt i børn og unges udvikling i relation til idrætten før, under og efter puberteten.
 • Et vidensbaseret fundament for praktisk og systematisk træning af børn og unge.
 • Principper for aldersrelateret træning inden for hhv. fysiologisk udvikling og fysisk træning, motorisk og teknisk udvikling og træning, sportsmedicin, sportsernæring, sportspsykologi, sportspædagogik og atletuddannelse.

Bogen 'ATK 2.0 - Træning af børn og unge' kan bestilles for 299 kr her.

 

ATK Online

Vi har i 2024 udgivet ATK digitalt i en version tilpasset computer og tablet. Vi vil i løbet af 2024 begynde en revitalisering af ATK. Når vi reviderer de enkelte kapitler, vil det fremgå tydeligt i indholdsfortegnelsen.

ATK 2.0 kan læses online eller downloades som pdf her

Idrætspecifikke ATK'er

Team Danmark samarbejder med en en lang række specialforbund om udvikling af idrætspecifikke ATK'er, hvor anbefalingerne bliver implementeret i forbund og klubber, hvor børn og unge træner til daglig.

Aldersrelateret træning har betydet et markant løft i kvaliteten af børne- og ungdomstræningen i klubberne i de forbund, der har udviklet og implementeret idrætspecifikke ATK'er.

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Links

 • Elitekommuner

  En stor del af talentarbejdet i dansk idræt foregår lokalt. Samarbejdet med Elitekommunerne er derfor en vigtig brik i Team Danmarks talentarbejde.

 • ATK - Aldersrelateret træning

  Aldersrelateret træningskoncept (ATK) skal være med til at gøre det sjovt for både børn og unge at pakke træningstasken. Bestil bogen eller læs den online.

 • TalentHUSET

  Team Danmark og DIFs fælles værdisæt for talentudvikling.

Tilmeld dig vores nyhedsmail