Her finder du praktiske oplysninger om, hvordan Team Danmark kan hjælpe dig som atlet.

Hvem hjælper vi - og hvordan?

Team Danmark kan hjælpe og vejlede dig som atlet på en række områder. Vi støtter altid i samarbejde med dit forbund. Hvilke muligheder, vi stiller til rådighed, afhænger bl.a. af, om du er Verdensklasseatlet, Eliteatlet eller Bruttogruppeatlet. Hvis du er i tvivl om, hvilke muligheder du har, er det altid en god idé at spørge din landstræner eller din sportschef.

Team Danmarks app

Team Danmarks app er din indgang til Team Danmark. Her kan du bl.a. komme i kontakt med de Team Danmark-medarbejdere, du samarbejder med, booke tid til behandling mm. Hvad du har adgang til afhænger af din atletkategori.
 
Hvis du ikke allerede har app'en, kan du hente den i Appstore og Google Play. Søg på ’Team Danmark’ og benyt dit Team Danmark-login (mail og password).

Ekspertsupport

Team Danmark tilbyder hjælp og vejledning inden for fysisk træning, sportsernæring, sportspsykologi, sportsmedicin, test og analyse.

Vi hjælper altid i samarbejde med din sportschef/landstræner. Du skal derfor først og fremmest tale med din sportschef og din landstræner om, hvilke behov du har, og hvilke muligheder der er inden for dit forbunds samarbejdsaftale med Team Danmark. Verdensklasse- og Eliteatleter har som udgangspunkt fortrinsret.

Her kan du finde relevant viden og redskaber, du kan bruge til at optimere i din dagligdag.

Karriere og uddannelse

Team Danmark kan hjælpe med vejledning, supplerende undervisning, uddannelsesstøtte (SU), anbefalinger, dokumentationer, fleksible jobs, mentorforløb og meget mere, så du kan få et fleksibelt uddannelses- eller karriereforløb. Der findes muligheder på såvel ungdomsuddannelser som videregående uddannelser. 

Læs om mulighederne for at kombinere uddannelse og elitesport her.

Du er også velkommen til at kontakte én af Team Danmarks uddannelses- og karrierekonsulenter, Christina Teller, [email protected], Morten Brammer [email protected] og Magnus Wonsyld [email protected].

Skat og Sport - Skattevejledning til atleter

I vejledningen Skat og Sport kan du læse om, hvordan du laver et sportsregnskab, opretter en sportspension med mere.

Læs eller download Skat og Sport her

Team Danmark har indgået et partnerskab med PureGym (tidligere Fitness World), der giver dig mulighed for at få adgang til centre i hele Danmark. Læs om aftalen og vilkårene her

Styrketræningsfaciliteter

Du kan benytte Team Danmarks styrketræningsfaciliteter i Idrættens Hus i Brøndby og Sportens Hus i Aarhus. Du får adgang via det kort, du har modtaget på mail.

Hvis du ikke kan træne i Brøndby eller Aarhus, kan du bestille et medlemskort til PureGym, som Team Danmark har et partnerskab med. Det bestilles i vores app. Vi har kun et begrænset antal medlemskort - Læs betingelser i vores app.

Tager du imod medlemskort til PureGym, accepterer du samtidig nogle vilkår. Læs om aftalen og vilkårene her.

Hvis du allerede har et Team Danmark-medlemskort til PureGym, men ikke ønsker at fortsætte under ovennævnte vilkår, skal du afmelde dit kort ved at kontakte sekretær Anette Marfelt på [email protected]. Kortet skal være afmeldt senest 14 dage efter, at du har modtaget intromailen 'Team Danmark og dig 2023', ellers vil du indgå i samarbejdet med PureGym for 2023.

Elitesupport

Du kan som Team Danmark-indplaceret atlet eller træner indberette uacceptabel adfærd, som kan være i strid med konkurrenceidrættens etiske kodeks. Din henvendelse vil blive behandlet af Anti Doping Danmark for at sikre uafhængighed af Team Danmark og forbund.

Læs mere her

Gensidige forpligtelser

I samarbejde med dit forbund hjælper Team Danmark dig med at udvikle dig til højeste internationale niveau i din sportsgren. Til gengæld forventer vi, at du vil gøre dit bedste for at blive så god som muligt.

Du er et ansigt udadtil for både Team Danmark, dit forbund og din klub. Derfor forventer vi, at du deltager i de aktiviteter, som du bliver udtaget til af dit specialforbund og/eller får stillet til rådighed af Team Danmark.

Modtager du sportsmedicinsk behandling, ernæringsvejledning, sportspsykologisk vejledning, fysisk træning eller lignende, skal du følge vejledningen fra Team Danmarks medarbejdere. Vælger du at søge rådgivning, behandling eller lignende i andet regi, skal du informere os om det. Hvis vi ikke finder det foreneligt med vores indsatser, kan vi bede dig vælge, hvilket regi du ønsker at fortsætte i.

 

Foredrag, arrangementer og kampagner

Som Team Danmark-støttet atlet har du pligt til at stå til rådighed for foredrag, arrangementer, events og kampagner for Team Danmark og/eller vores partnere. Der vil naturligvis blive taget hensyn til dine sportslige og private forhold, samt til dit specialforbunds og dine private sponsorater. 

Ekstern kommunikation

Vi forventer, at du stiller op til interviews, fotografering, tv/web-tv eller lignende i forbindelse med vores eksterne kommunikation. Og at du er parat til at bære Team Danmarks logo på dit tøj, hvis dit forbund og Team Danmark har indgået en sådan aftale.

 

Forskning

Team Danmark støtter forskning og arbejder innovativt med at udvikle dansk eliteidræt for at give dig som atlet de bedste konkurrencevilkår.

Derfor håber vi, at du så vidt som overhovedet muligt vil deltage i de forsknings- og udviklingsprojekter, som vi løbende inviterer dig til. Det vil hjælpe os med at skabe ny viden, der kan bidrage til at din og andres sportslige udvikling.


En ren og fair konkurrence

Doping hører ikke hjemme blandt atleter og er ikke foreneligt med idrættens etik og idealet om en fair og ligeværdig konkurrence.

Læs mere om antidoping og find Dopinglisten og andre relevante links her

Anti Doping Danmark har udviklet en APP, hvor du let og hurtigt kan finde information om, hvorvidt medicin er tilladt eller forbudt i henhold til Dopinglisten. 

Hent i App Store eller i Google Play


Sport og spil

Tydelige rammer for sport og spil er vigtige for at sikre et sundt og fokuseret elitesportsmiljø. Eliteudøvere tilhører en risikogruppe, der bruger mere tid på spil end gennemsnittet, og usunde spillevaner kan flytte fokus og energi fra det sportslige og dermed skade din udvikling som atlet.

Læs om balanceret spiladfærd i relation til elitesport og find relevante links her.

 

Forsikringer

Ulykkesforsikring

Team Danmark har en ulykkesforsikring, der omfatter dig. hvis du bliver ramt i forbindelse med træning eller konkurrence under Team Danmark eller dit forbund. Du skal selv anmelde en evt. skade til Team Danmarks forsikringsselskab. Det gør du ved at kontakte din sportschef, som hjælper med at få adgang til skadesanmeldelsen gennem Team Danmark.

 

Rejseforsikring

DIF har tegnet idrættens rejseforsikring, som i mange tilfælde også vil dække dig som atlet i Team Danmark. Hvis du har spørgsmål til idrættens rejseforsikring, kan du henvende dig hos DIF.

Du kan læse mere om idrættens rejseforsikring her

Job og sport

Mange virksomheder er klar til at være fleksible, når de har en eliteatlet ansat.

Læs mere om eliteidræt og erhvervskarriere her, hvor du også kan se aktuelle jobtilbud i Team Danmarks jobbørs.

Kontakt en Team Danmark-medarbejder

Find den medarbejder i Team Danmark, som du gerne vil i kontakt med. Husk du også kan kontakte os i Team Danmarks app.

Se medarbejdere i Team Danmark her

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Links

  • Atleten i centrum

    Team Danmarks strategi og støttekoncept 2022-2024 for dansk eliteidræt beskriver samarbejdsformer og kriterier for at indgå et samarbejde mellem forbund under Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark.

  • Vision og mission

    Team Danmarks formål er at skabe de bedst mulige vilkår for dansk eliteidræt og for de enkelte atleter. Læs om vores vision og mission og de værdier, vi arbejder efter.

Tilmeld dig vores nyhedsmail