Succes i sport beror på mange faktorer, herunder optimalt og individuelt tilpasset indtag af kost og væske. Kost og væske har fundamental betydning for, at atleter kan opnå deres fulde potentiale og præstere i verdensklasse.  

T-D

Kost

Hvordan du spiser, hvornår du spiser, og hvordan du sammensætter din kost. Det er med til at afgøre, hvordan du præsterer i træning og konkurrence.
Læs mere

Væske

Som sportsudøver er det vigtig at have styr på sit væskebehov. Hvad og hvor meget, du bør drikke, afhænger blandt andet af, hvor meget og hvor hårdt du træner.
Læs mere

Kosttilskud

Kosttilskud flytter ikke en atlet fra nummer 100 til medaljeskamlen, men en række kosttilskud kan være med til at rykke nogle marginaler, hvis de bruges korrekt.
Læs mere

Restitution

Kosten er vigtig for evnen til at restituere - både mht. mængde, type og timing. En velvalgt kost giver mange fordele og har en positiv effekt på præstationsevnen.
Læs mere

Kropskomposition og vejning

Vægt og kropskomposition kan have betydning for præstationsevnen. Se Team Danmarks anbefalinger om vejning, og om hvordan man taler om vægt og kropskomposition.

Spiseforstyrrelser

Vægt og kropssammensætning har stor betydning i de fleste sportsgrene, og det kan ske, at atleter udvikler et forstyrret forhold til kosten.
Læs mere

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Links

 • Kost og elitesport

  I 'Kost og elitesport' kan du læse mere om, hvordan du får den bedst mulige fordeling af næringsstoffer i din kost samt redskaber og viden, der hjælper dig til at træffe fornuftige valg omkring kosten og dermed skabe det bedst mulige udgangspunkt for at præstere.

 • Basalkursus i sportsernæring

  Team Danmark udbyder i samarbejde med elitekommunerne basalkurser i sportsernæring.

 • Kend dit energibehov

  Beregn hvor meget energi, din krop har behov for, afhængig af hvor meget og hvor hårdt du træner.

 • Hvor meget væske har du brug for?

  Lav din egen væsketest for at regne ud, hvor meget det er nødvendigt at drikke før, under og efter konkurrence og træning.

Tilmeld dig vores nyhedsmail