Du kan træne mindfulness, når det passer dig bedst, eller du kan gøre det struktureret på samme tid hver dag, så du f.eks. starter og slutter dagen med en af øvelserne.

Ligesom med al anden træning skal mindfulness trænes kontinuerligt, hvis man skal mærke en fremgang. Afsæt minimum 10 min. om dagen til øvelser. De bedst testede programmer arbejder med 45-60 min. dagligt i 12 uger, men der er også fundet positive effekter ved at bruge 10 min. dagligt i 4 uger – så sæt barren et sted derimellem.

Brug evt. en lille notesbog til at registrere dine tanker, følelser og kropslige fornemmelser. Marker fx på en skala fra 1-5, hvor lette øvelserne har været at lave den pågældende dag. På den måde bliver du både trænet i at mærke, hvad der rører sig hos dig, og i at fokusere og refokusere på øvelsen, når du bliver fanget af andre tanker undervejs.

 

Hvilke øvelser skal jeg starte med?

Start med Åndedrætsøvelser og suppler evt. med Bodyscan og hold dig til disse to øvelser i den første uge.

Den efterfølgende uge supplerer du med Blade i et vandløb og evt. Et roligt sted. Du må meget gerne skifte mellem disse. Den første er umiddelbart sværere, men er også bedre i forhold til opmærksomhedstræning.

Har du problemer med at sove, anbefaler vi øvelsen Bodyscan(Lang version). Hensigten med mindfulness er ikke normalt at falde i søvn, men formålet med denne øvelse er netop at få dig til at slappe af, få en pause fra dine tanker og evt. falde helt i søvn.

Har du allerede arbejdet med dine værdier, kan du med Afslutningsreceptionen få gode input til, hvad du gerne vil stå for som atlet.

Tilmeld dig vores nyhedsmail