Et talent er en ungdomsatlet med kompetencer og færdigheder i en sportsgren, som sandsynliggør en langsigtet udvikling til senioratlet på højeste internationale seniorniveau.

Fokus i Team Danmarks talentarbejde er på stærke værdier og på at tilegne sig og videreformidle den nyeste viden om træning af børn og unge til vores samarbejdspartnere. Sammenhængende talentstrategier er nøglen til succes i eliteidræt.

Team Danmarks talentkoncept

Team Danmarks talentkoncept skal sikre fælles retning og sammenhæng i talentarbejdet i dansk eliteidræt. Talentkonceptet giver anbefalinger til, hvordan man skaber sunde og sammenhængende talentmiljøer, hvor unge talenter kan udvikle sig til fremtidens verdensklasseatleter.

Talentkonceptet har fire søjler:

 1. Viden
  Den nyeste viden er fundamentet for at udvikle talentmiljøer i verdensklasse. Talentarbejdet skal tage udgangspunkt i Værdisæt for talentudvikling, ATK og sportsspecifikke ATK’er.
 2. Talentstrategier
  Sammenhængende talentstrategier er nøglen til succes i eliteidræt. Der skal være en rød tråd i talentarbejdet baseret på aldersrelateret træning og en klar beskrivelse af vejen igennem systemet fra barn og ung til senioratlet.
 3. Dual career
  Vi har fokus på dual career og den samlede livssituation igennem hele atletens karriereforløb. Det handler om trivsel og udvikling i både sport og uddannelse. Læs mere om uddannelse og eliteidræt her.
 4. Trænerkompetencer
  En optimal udvikling kræver kvalitet i træningen på alle niveauer. Team Danmarks kompetenceudvikling og DIFs formelle uddannelser skal sikre en stærk faglighed hos ledere og trænere.

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Links

 • Elitekommuner

  En stor del af talentarbejdet i dansk idræt foregår lokalt. Samarbejdet med Elitekommunerne er derfor en vigtig brik i Team Danmarks talentarbejde.

 • ATK - Aldersrelateret træning

  Aldersrelateret træningskoncept (ATK) skal være med til at gøre det sjovt for både børn og unge at pakke træningstasken. Bestil bogen eller læs den online.

 • TalentHUSET

  Team Danmark og DIFs fælles værdisæt for talentudvikling.

Tilmeld dig vores nyhedsmail