Vejen til succes er ikke snorlige. Du har måske oplevet, at det kan være let at tabe fokus, når det går op og ned. Der er heldigvis hjælp at hente til at håndtere både med- og modgang.

Det går op og ned i en elitesportskarriere. Og det er både vigtigt at fejre dine successer og at være mild ved dig selv i de hårde perioder. Som atlet sætter du sikkert høje standarder, og du kan blive en smule blind for, hvor hårdt du egentlig arbejder.

Hvis du har en af de dage, hvor det hele føles lidt håbløst, så gælder det om ikke at lade dig rive med af dine følelser. Det kan være svært, men husk, at du altid selv kan vælge, hvad du vil rette fokus mod her og nu. 

Lommelygten

Team Danmarks sportspsykologiske konsulent, Sidsel Iversen, guider dig her igennem "lommelygten" som øvelse i at fokusere på det, der er vigtigt for dig her og nu.

default-thumbnail

Lommelygten

Øvelse i fokus: Forestil dig et mørkt rum. Tænd lommelygten og ret lyset mod det, der er vigtigt lige nu.

Fyrtårnet

Rammer du ind i længerevarende udfordringer, kan det være svært at bevare optimismen, og måske bliver du lidt for utålmodig. Fyrtårnet kan hjælpe dig til at holde den plan, du har lagt sammen med din træner eller andre ressourcepersoner.

Fyrtårnet kan være med til at gøre dig opmærksom på de ikke-disciplinspecifikke parametre, du også kan forbedre dig på, så du føler, der er progression – selv i svære perioder.   

default-thumbnail

Fyrtårnet

Brug fyrtårnsmodellen til at arbejde med alle de svære udfordringer, du står overfor, hvad enten det er sport, skole eller i eksamen.

Download Fyrtårnsmodellen

Fyrtårnsmodellen Download
Fyrtårnet Arbejdsark til atleter Download

Hold fokus med planlægning

Når du møder dine highs and lows, kan du let tabe fokus på det, som er vigtigt for dig Planlæg din hverdag og få mere tid og overskud til studier, sport, venner med mere.

Her finder du gode råd til, hvordan du planlægger din hverdag

Sociale medier

Følg Team Danmark

Yderligere
oplysninger

Kontakt

Links

  • Inspiration

    Prøv Team Danmarks energiberegner, mindfulness-øvelser og få tips og tricks til din træning og hverdag som ung atlet.

  • "Team Danmark-Aspirant"

    Som Team Danmark-Aspirant får du fleksible muligheder for at kombinere ungdomsuddannelse og elitesport og forfølge drømmen om at udvikle dig til verdensklasseatlet.

Tilmeld dig vores nyhedsmail