En god eliteidrætskarriere handler både om mennesket og medaljen. Team Danmark etablerer et nyt mentorprogram, hvor erfarne atleter kan give gode råd og viden videre til unge atleter på vej frem. Programmet skal øge trivsel og meningsfuldfed og i sidste ende føre til bedre præstationer.

31. januar 2024

Team Danmarks etablerer nyt mentorprogram, hvor erfarne atleter matches i mentorpar med yngre, talentfulde atleter på vej frem. Formålet med det nye mentorprogram er at skabe et fælles rum, hvor etablerede eliteatleter kan dele erfaring med unge atleter, og hvor mentorer såvel som mentees kan reflektere og være nysgerrige på livet som atleter.

Et af mentorparrene i Team Danmarks nye mentorprogram er håndboldspilleren Louise Burgaard, der skal være mentor for den unge orienteringsløber Annika Simonsen. Et samarbejde Louise Burgaard ser frem til.

”Det betyder rigtig meget for mig at give noget videre og at kunne være en støtte, en ven og en tutor for en ung atlet. Det savnede jeg selv, da jeg var yngre og stod med en masse tvivl og usikkerhed. Selvom ens venner og familie støtter en, så forstår de ikke altid den situation, man står i som atlet. Jeg har nu en erfaring, der gør, at jeg forstår mange af de situationer min mentee kommer til at stå i. Og jeg ved, at der er mange veje til toppen. Derfor er det altid godt at få andres perspektiv, og jeg glæder også meget til at høre Annikas tanker og til at lære en masse af hende.”
Louise Burgaard Håndboldspiller og mentor

Annika Simonsen glæder sig også til at være en del af mentorprogrammet og til at få Louise Burgaard som mentor og lære af hendes erfaring.

”Jeg synes, at det er vildt spændende at få et perspektiv udefra. Håndbold og orienteringsløb er to forskellige verdener, men vi kan alligevel genkende mange af de samme følelser oplevelser og situationer. Louise har jo prøvet det meste og ved, hvad det kræver at håndtere pres og forstyrrende tanker, og hvad der skal til for at præstere på højeste niveau. Jeg glæder mig rigtig meget til at lære hende bedre at kende og forhåbentlig lære en masse af hendes erfaring,” siger Annika Simonsen, der er orienteringsløber og mentee med Louise Burgaard som mentor.

 

Et stort potentiale for dansk eliteidræt

Det nye mentorprogram skal udover erfaringsudveksling og vidensdeling mellem atleterne være med til at stimulere deltagerne til en bæredygtig og meningsfuld udvikling som atleter. Noget som Team Danmarks sportsdirektør, Lars Balle Christensen mener kan være med til at styrke og udvikle dansk eliteidræt på den lange bane.

”Jeg ser et stort potentiale for dansk eliteidræt i, at etablerede verdensklasseatleter kan give nogle af deres værdifulde erfaringer videre. Det er jeg sikker på, at unge atleter kan lære meget af. Samtidig vil de etablerede atleter i mødet med de unge få et nyt perspektiv på deres eget liv som atleter, og på den måde kan mentorprogrammet være med til at udvikle alle deltagerne både sportsligt og menneskeligt. Jeg tror på, at erfarne såvel som unge atleter kan lære meget af hinanden, både noget de kan bruge nu og her, og noget som de kan tage med sig videre i livet efter sportskarrieren,” siger Lars Balle Christensen, der er sportsdirektør i Team Danmark.

 

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Fakta

Team Danmarks mentorprogram for atleter blev skudt i gang 17. januar og de første mentorforløb varer frem til december 2024.

Mentorprogrammet matcher unge, talentfulde atleter med erfarne eliteatleter på tværs af forbund med henblik på give åbenhed og dynamik i relationen mellem mentor og mentee og øge vidensdelingen på tværs af dansk elitesport.

Programmet består konkret af en blanding af samtaler i mentorpar, gruppeworkshops samt individuel sparring og gruppesparring i hhv. mentor og menteerollen.

Emner for workshop er bl.a. præstationsoptimering, personlighed og værdier, håndtering af modgang, personlig udvikling og meningsfuldhed i elitesport

Mentorprogrammet for atleter er udviklet af Team Danmark i samarbejde med Laurence Halsted fra ”The True Athlete Project”, der arbejder med sport og mental sundhed og har stor erfaring med mentorprogrammer for atleter.

Team Danmarks mentorprogram omfatter i 2024 i alt 30 atleter (15 kvinder og 15 mænd) fra i alt 15 forskellige sportsgrene.

Læs mere om programmet

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Tilmeld dig vores nyhedsmail