Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund (DIF) har indgået et samarbejde med Dansk Gastronomisk Union, der står bag kokkelandsholdet, for at optimere atleternes kost og energiindtag under OL.

15. april 2024

Fælles pressemeddelelse fra DIF og Team Danmark.

Når de danske atleter drager mod Paris, får de selskab af en anden elite. Det danske kokkelandshold tager nemlig med atleterne til OL for at stå for mad og forplejning til blandt andre cykelryttere, golfspillere og ryttere, der alle skal bo i et dansk set-up lidt uden for Paris under legene.

Kokkelandsholdet vil sammen med Team Danmarks ernæringsfysiologer og OL-atleterne sammensætte menuer og måltider, der skal sikre, at atleterne får den helt rigtige næring, når de skal toppræstere i Frankrig til sommer.

”Den rigtige kost og væske og det optimale energiindtag er vigtigt for atleter, når de skal præstere under konkurrence. Vi arbejder hver dag sammen med atleter, forbund og trænere for at sikre, at de får den helt rigtige næring tilpasset deres behov og præferencer.”
Cecilie Refsgaard Ernæringsfysiolog

Mad i verdensklasse til atleter i verdensklasse

Cecilie Refsgaard er vant til at arbejde med eliteatleter, men nu ser hun også frem til at arbejde sammen med eliten inden for dansk gastronomi.

”Det danske kokkelandshold stræber ligesom atleterne efter at være de bedste, og vi glæder os til at arbejde sammen med de dygtige kokke, så vi sammen kan levere mad i verdensklasse og give de danske OL-atleterne de bedste forudsætninger for at præstere.”

Hos Dansk Gastronomisk Union udtrykker CEO Morten Juul Andersen også stor begejstring over det nye samarbejde.

”Vi vil rigtig gerne være en del af OL-holdet og bakke op om de danske atleter. Det danske kokkelandshold er vant til at præstere og konkurrere på allerhøjeste niveau, så vi glæder os rigtig meget til at tage med til Paris og forhåbentlig være med til at give atleterne de sidste procenter i jagten på OL-guldet. Vi vil rigtig gerne skabe en oplevelse omkring måltidet for atleterne, og forhåbentlig danne relationer på tværs af to verdener, for jeg tror, at vi kan lære rigtig meget af hinanden,” siger Morten Juul Andersen.

 

To eliter mødes

Danmarks Idrætsforbunds OL-Chef de Mission, Søren Simonsen, glæder sig ligeledes over samarbejdet.

”Når to eliter fra hver deres verden mødes, så bliver det forhåbentlig opskriften på succes. Den rigtige kost er meget vigtig for atleterne, for at de kan præstere, og på samme måde stræber kokkelandsholdet efter at levere det ypperste inden for deres felt. Jeg er sikker på, at de sammen med atleterne og Team Danmarks eksperter, kan sammensætte måltider, der kan give de ekstra procenter til OL,” siger Søren Simonsen.

Fakta

Team Danmark og DIF har indgået et samarbejde med Dansk Gastronomisk Union, så det danske kokkelandshold drager med OL-holdet til OL i Frankrig, for at stå for kost og forplejning under legene for bl.a. cykelryttere, ryttere og golfspillere.

Kokkelandsholdet vil i samarbejde med Team Danmarks ernæringsfysiologer være med til at sikre, at atleterne under OL får den rigtige kost og væske og et optimalt energiindtag i forhold til at præstere.

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Link

  • Sportsernæring

    Kost og væske er vigtige medspillere for en atlet. De rigtige valg kan afkorte restitutionstiden, nedsætte risikoen for skader og forbedre koncentrationsevnen.

Tilmeld dig vores nyhedsmail