Regeringen foreslår at forlænge Team Danmarks kompensationsordning med et årligt beløb på 4,3 mio. kr. frem til og med 2026. Det fremgår af regeringens forslag til en finanslov for 2023.

23. marts 2023

Det blev mødt med stor undren og bekymring blandt eliteatleterne, da Team Danmark pludselig og mod forventning måtte konstatere, at dansk eliteidræt stod til at miste millioner i det tidligere finanslovsforslag. Derfor er der glæde over, at regeringen har lyttet og nu forlænger kompensationsordningen til og med 2026.

Team Danmarks adm. direktør, Peter Fabrin, takker for regeringens og kulturminister Jakob Engel-Schmidts opmærksomhed på problemstillingen og glæder sig over, at der er blevet lyttet til atleternes opråb.

”Vi er glade for den konstruktive dialog, vi har haft med kulturministeren og politikerne fra de øvrige partier i Folketinget. Vi er tilfredse med, at vi alligevel ikke bliver beskåret Nu er vi tilbage på status quo og skal ikke længere akut ud ogskære i støtten til atleterne et år før OL. Pengene er enormt vigtige for, at atleterne kan få deres liv og træning til at hænge sammen i jagten på at vinde medaljer til Danmark. Derfor er vi selvfølgelig også ærgerlige over, at bevillingen ikke er permanent, for vi risikerer at stå i samme situation om et par år. For nu glæder vi os dog over, at regeringen har lyttet til vores ønske på den korte bane,” siger Peter Fabrin.

Hos de danske eliteatleter er der også tilfredshed med, at økonomien ikke bliver forringet. Det forklarer sprinteren Ida Karstoft.
 
”Som atlet er det rart at mærke, at politikerne lytter til os. For mange danske atleter er pengene små, og derfor ville nedskæringer i støtten skabe store udfordringer. Det her betyder, at vi atleter kan fortsætte vores forberedelser frem mod OL i Paris næste år på samme niveau som hidtil. Det er helt afgørende for, at vi kan levere gode resultater og forhåbentlig få en masse medaljer med hjem,” siger Ida Karstoft.

Fortsat økonomiske udfordringer på den lange bane
På lang sigt løser bevillingen på 4,3 mio. kr. dog ikke eliteidrættens store økonomiske udfordringer. Derfor understreger Peter Fabrin, at der er brug for et stort løft i støtten, hvis danske eliteatleter i fremtiden skal være i stand til at lave store resultater, der kan samle og begejstre nationen.
 
Team Danmark har tidligere fastslået, at der mangler 50 mio. kr. årligt, hvis dansk eliteidræt skal opretholde det nuværende niveau. Team Danmark foreslår derfor en løsning, hvor fællesskabet giver en håndsrækning med halvdelen af beløbet. Det vil give et markant rygstød til Team Danmarks indsats for at finde det resterende beløb hos kommercielle partnere og fonde.
 
”Vores problemer på den lange bane er ikke løst, og derfor vil vi gerne benytte lejligheden til at gøre opmærksom på, at vi halter langt bagefter mange af de lande, vi sammenligner os med. Konkurrencen i international eliteidræt har aldrig været hårdere, og der bliver over hele verden investeret mange millioner i jagten på medaljer. Vi stagnerer i Danmark, mens mange andre opruster, og derfor ser vi meget frem til at fortsætte dialogen med politikerne omkring de økonomiske rammer for fremtiden,” siger Peter Fabrin.

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Link

  • Om Team Danmark

    Team Danmark arbejder for at give danske atleter bedst mulige rammer og vilkår for, at de kan udleve deres potentiale og præstere på højeste internationale niveau. Vi optimerer hele vejen rundt om atleten - både på og uden for banen.

Tilmeld dig vores nyhedsmail