Når paraatleter skal til de Paralympiske Lege i 2024, bliver det med lidt ekstra hjælp. Der er nemlig afsat knap 1,4 mio. kr. til Team Danmark, som er øremærket personlige hjælpere med videre frem mod legene næste sommer. Midlerne kommer fra årets idrætsaktstykke.

28. juni 2023

Om ca. 14 måneder står de dygtigste danske paraatleter klar til at repræsentere Danmark ved PL i Paris, og deres vej til legene bliver nu med en ekstra hånd i ryggen.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt har valgt at prioritere godt 1,4 mio. kr. til Team Danmark, der er målrettet til de paraatleter, der bl.a. har brug for at have personlige hjælpere med til forberedelserne til PL og under selve afviklingen i 2024.

Opbakningen til paraatleterne er afgørende for at sikre bedst mulige vilkår de kommende måneder, hvor flere skal kæmpe om kvalifikation til PL, fortæller Peter Fabrin, adm. direktør i Team Danmark.

”Vi har haft en rigtig god dialog med kulturministeren og de andre kulturordførere om behovet for at paraatleterne har mulighed for at få personlige hjælpere med til træning og konkurrence. Det er et stærkt signal fra Kulturministeren og et vigtigt rygstød til parasporten. De danske paraatleter præsterer fantastisk i den internationale konkurrence, som er øget markant inden for parasporten over de senere år. Og for en række paraatleter er det, at de kan have deres personlige hjælpere med både nødvendigt og helt afgørende for, at de kan præstere optimalt sportsligt og kæmpe for medaljer til Danmark. Derfor er jeg også enormt glad for, at vi med dette tilskud kan være med til at give paraatleterne de bedst mulige vilkår op til og under PL,” siger Peter Fabrin.

Det er anden gang, at der bevilges midler til paraatleternes personlige hjælpere. Også frem mod PL i Tokyo var der mulighed for at støtte hjælperne, og der var kørestolsrugby-spiller Sofie Skoubo, der satte fokus på behovet. Hun glæder sig over, at der igen er en håndsrækning, der sikrer gode vilkår for paraatleterne.

”Det er fantastisk at politikerne er enige i, at der er et behov for at understøtte paraatleterne frem mod PL i Paris. Flere af os har brug for hjælpere, når vi er af sted til konkurrencer, og den økonomiske opbakning giver os ro til at fokusere på det sportslige. Det fylder meget, når vi ikke ved, om der er råd til at tage vores hjælpere med til konkurrencer, så jeg er lettet over, at der afklaring omkring den del. Nu kan vi koncentrere os om at give den gas til træning og konkurrence, og det gør bare en forskel,” sige Sofie Skoubo.

Også hos Parasport Danmark er der glæde:

- Jeg er først og fremmest glad og lettet over, at de danske paraatleter, der har brug for personlige hjælpere i dagligdagen og til deres sport, er sikret gode rammer om deres forberedelser til Paris 2024. Samtidig sender bevillingen et klart og positivt signal om, at Danmarks deltagelse i de Paralympiske Lege har værdi og er en prioritet for kulturministeren,” siger John Petersson, formand for Parasport Danmark.

PL i Paris begynder 28. august og slutter 8. september.

Om idrætsaktstykket

Hvert år fordeler kulturministeren en mindre andel af udlodningsmidlerne til andre idrætsformål på et aktstykke med godkendelse af Folketingets Finansudvalg. Udlodningsmidlerne kommer primært fra Danske Spil A/S’ overskud. Idrætsaktstykket godkendes formelt af finansudvalget.

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Link

  • Om Team Danmark

    Team Danmark arbejder for at give danske atleter bedst mulige rammer og vilkår for, at de kan udleve deres potentiale og præstere på højeste internationale niveau. Vi optimerer hele vejen rundt om atleten - både på og uden for banen.

Tilmeld dig vores nyhedsmail