Jonas Vingegaards samlede sejr i verdens største cykelløb og etapesejre til Vingegaard, Mads Pedersen og Kasper Asgreen føjer endnu et storslået kapitel til dansk cykelhistorie, og sætter en tyk streg under, at Danmark er en af verdens førende cykelnationer.

24. juli 2023

At vinde Tour de France én gang er stort, men at følge op med den svære ”toer” er en endnu større bedrift. 

Jonas Vingegaard har vist enorm styrke og mod i årets Tour de France, og hans jagt på at gentage sidste års triumf har været en fornøjelse at følge. 

”Tillykke til Jonas Vingegaard. Du er en fantastisk atlet, og jeg er vildt imponeret over det mod og sportsmanship, som du udviser i verdens største cykelløb. Det er så stort, at du nu har vundet for anden gang i træk. Også tillykke til Mads Pedersen og Kasper Asgreen med de fantastiske etapesejre. Nok er Danmark et lille land, men vi er en stor cykelnation, hvor de store resultater er skabt på baggrund af et langsigtet talent- og elitearbejde med fokus på at opbygge en kultur og udvikle stærke miljøer til de danske atleter,” siger Peter Fabrin, adm. direktør i Team Danmark

I år er Tour de France ikke startet på de dansk jord, men alligevel har de franske bjergtoppe og landeveje været klædt i rødt og hvidt, og både ryttere og seere har kunne høre og mærke, at den danske opbakning har været enorm.  

Selvom Jonas Vingegaard har leveret endnu et kæmpe resultat, og i år har vundet med en endnu større margin til sine konkurrenter, så pointerer han altid selv, at han har et godt hold, der passer på ham, og de har arbejdet med et fælles mål om at vinde Touren igen. Det er et fint billede på, hvad der skal til for at nå det ypperste. Både i og uden for sportens verden: Sammenhold og teamwork.  

”De store resultater kommer ikke af sig selv. Det kræver benhårdt arbejde på alle niveauer. Derfor skal lykønskningerne i dag også gå til alle trænere og ledere i dansk cykelsport, som er med til at lægge grunden for de mange store cykelresultater, som vi har kunnet fejre de seneste år. I har god grund til at være stolte.” - Peter Fabrin, adm. direktør i Team Danmark

Stort tillykke til Jonas Vingegaard med endnu en stor præstation. Vi glæder os til, at du skriver flere kapitler i dansk cykelhistorie. 

...

Foto: Perusseau/Agence/Ritzau Scanpix

Tilmeld dig vores nyhedsmail