Ved årets sportsgalla ’Sport 2022’ lørdag aften i jyske Bank Boxen i Herning blev sportsåret fejret og atleterne hyldet for deres store præstationer for Danmark.

07. januar 2023

Danmarks største sportsstjerner havde iklædt sig gallatøjet, den røde løber var rullet ud, Jyske Bank Boxen var pyntet up til fest, og DR transmitterede live, da årets store sportsgalla ’Sport 2022’ fejrede sportsåret.

”Jeg er enormt glad for, at vi efter et par års pause på grund af corona i år igen kunne fejre sportsåret med årets store sportsgalla. Hvad enten du var en af de heldige, der havde fundet vej til Boxen i Herning, eller du så med på DR1 hjemme fra stuen, så betyder det meget for dansk eliteidræt og ikke mindst for atleterne at vide, at danskerne følger med.
Peter Fabrin Adm. direktør

Traditionen tro bød årets sportsgalla på overrækkelse af en række priser, der hylder årets store sportsøjeblikke og bemærkelsesværdige præstationer. I Team Danmark er vi stolte af at være med til at uddele følgende priser, og der skal lyde et kæmpestort tillykke til alle vinderne.

  • Årets sportsnavn: Jonas Vingegaard, vinder af Tour de France.
  • Team Danmark og Salling Groups Årets Træner: Piotr Wojewski, træner for Anne-Marie Rindom, Olympisk mester og tre gange verdensmester i sejlsport.
  • Toyotas Intet er umuligt: ida Karstoft, EM-bronzevinder på 200m sprint.
  • Bestsellers olympiske håb: Turpal Bisultanov, europamester og VM-sølvvinder i brydning.
  • Nyt medlem af Hall of Fame: Caroline Wozniacki, tidligere verdensetter og Grand Slam-vinder i tennis.

Derudover fik Tobias Thorning Jørgensen overrakt kulturministerens parasportspris. Tobias var nomineret til prisen af Team Danmark.

”Sportsshowet er ikke kun en fejring af vinderne og medaljerne. Det er også en fejring af alt det, sporten giver os som samfund – både i bredden og højden. Fællesskabet og sammenholdet, den nationale sammenhængskraft, troen på at nå det uopnåelige, og det at Danmark nok er et lille land, men at vi ikke desto mindre kan bide skeer med de store,” siger Peter Fabrin.

 

Om Team Danmark

Team Danmark er en offentlig selvejende institution under Kulturministeriet, som varetager den overordnede koordinering og udvikling af dansk eliteidræt på en social og samfundsmæssig forsvarlig måde.

Derfor arbejder Team Danmark på at forbedre rammer og vilkår i bl.a. uddannelsessystemet, og vi arbejder hver dag tæt sammen med specialforbund, landstrænere og atleter om at skabe store danske præstationer på alverdens sportsarener.

Læs mere her

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Link

  • Om Team Danmark

    Team Danmark arbejder for at give danske atleter bedst mulige rammer og vilkår for, at de kan udleve deres potentiale og præstere på højeste internationale niveau. Vi optimerer hele vejen rundt om atleten - både på og uden for banen.

Tilmeld dig vores nyhedsmail