80 trænere, elitekoordinatorer og andre ressourcepersoner er tirsdag samlet i Idrættens Hus i Brøndby til talenttrænersymposium om ’Det gode elitemiljø, kost og spiseforstyrrelser’.

17. januar 2023

Trænere og andre ressourcepersoner, der arbejder med unge atleter, spiller en afgørende rolle i udviklingen af sunde talent- og elitemiljøer. Det er vigtigt, at unge atleter har adgang til relevant viden, og at de ikke oplever kost og præstation som tabu, men at det i stedet er noget, de rådgives og vejledes i, og som kan italesættes i et fortroligt og uformelt rum.

”Kost og præstation hænger sammen. Derfor er det vigtigt, at man som ung atlet præges med sunde værdier og gode vaner, og at man oplever, at det er noget, man kan tale med sin træner om, hvis man har udfordringer eller mangler viden. Formålet med dagens symposium er at dele og udbrede viden og erfaringer på området og at bidrage til et sundt fokus på kost og præstation ude i talent- og elitemiljøerne.”
Majke Jørgensen Ernæringsfysiolog

Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund er værter for symposiet, som er målrettet trænere, elitekoordinatorer og andre i elitekommune- og kraftcenterregi i Østdanmark. Der blev afholdt et tilsvarende symposium for Vestdanmark i Aarhus i december 2022.

Talenttrænersymposiet er en del af en intensiveret indsats mod spiseforstyrrelser i Idrætten. Team Danmark og DIF har de seneste år iværksat omfattende undersøgelser på området, og en rapport, som blev offentliggjort i to dele i hhv. 2020 og 2022, viser, at der er behov for handling.

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Links

  • Spiseforstyrrelser og eliteidræt

    Læs mere om Team Danmarks arbejde med spiseforstyrrelser, og hvad du skal gøre, hvis du har bekymring om en evt. spiseforstyrrelser.

Tilmeld dig vores nyhedsmail