De store sportsoplevelser med danske atleter i hovedrollerne står i kø her til sommer. Med mindre end et år til OL i Paris er det de kommende uger tid til at finde Dannebrog frem og vise opbakning til de danske atleter. Samtidig forsætter kampen bag kulisserne for at skabe bedre vilkår for atleterne, så vi også i fremtiden kan få en sportssommer som i år.

04. august 2023

Af Peter Fabrin, adm. Direktør i Team Danmark.

Sportssommeren er over os. Og hvilke oplevelser vi allerede har fået. Vingegaard gjorde det igen og vandt Tour de France for andet år i træk. Kvindelandsholdet har spillet sig videre til 1/8-delsfinalen ved VM i fodbold. Viktor Axelsen sidder solidt på badmintontronen. De danske atleter giver os igen i år masser af store sportsoplevelser, som vi kan samles omkring og varme os ved i disse dage, hvor sommersolen har lidt svært ved at trænge igennem skyerne.

 

Danmark stærkt til start ved første samlede VM i cykelsport

Jeg tager i denne weekend til Glasgow for at overvære det første samlede VM i cykelsport nogensinde og med dansk cykelsport i absolut verdensklasse i en lang række discipliner, kan man jo kun glæde sig. Det danske banelandshold har i de senere år været garant for både spænding, drama og store resultater. Det talentfulde BMX-landshold er klar til at kæmpe med på højeste niveau. Og på landevejen stiller vi med det vel nok stærkeste danske herrehold nogensinde. Om det bliver til danske medaljer og regnbuetrøjer må tiden vise. De danske cykelryttere er i hvert fald taget til Glasgow for at være med dér, hvor det er rigtig sjovt, og jeg er er dybt imponeret over, at vi i så mange discipliner kan være med i kampen om medaljerne. Det lover også godt frem mod OL i Paris til næste sommer, hvor det på nuværende tidspunkt ser ud til, at vi vil kunne stille med indtil flere danske medaljekandidater inden for cykelsport.

 

Stolte danske traditioner på vandet

Udover VM i cykelsport byder sommeren traditionen tro på store mesterskaber inden for flere af de sportsgrene, hvor Danmark har stolte traditioner. Inden for den næste måned kan vi således glæde os til blandt andet VM i kajak med den dobbelte OL-medaljevinder fra Tokyo, Emma Aastrand, VM i roning hvor både den bomstærke færing, Sverri Nielsen, og dobbeltsculleren med Frederic Vystavel og Joachim Sutton har meldt sig klar til kamp igen efter en pause fra roningen, og sidst men ikke mindst er der allerede om en uge VM i sejlsport for de olympiske bådklasser, hvor der ud over VM-medaljer også er OL-billetter på spil.

 

Oplev dansk verdensklasse på hjemmebane

Denne sommer er der også en unik mulighed for at opleve vaskeægte dansk verdensklasse på nærmeste hold, når VM i badminton afholdes i Royal Arena 21.-27. august. Viktor Axelsen er både forsvarende verdensmester og olympisk mester. Sjældent har en dansker været så dominerende over så lang tid i en olympisk sportsgren. Jeg glæder mig meget til at se Viktor og de andre stærke danske badmintonspillere foran hjemmebanepublikummet i Royal Arena, og jeg er sikker på, at der venter både spillere og publikum en stor oplevelse.

 

Danske atleters vilkår på dagsordenen

I de kommende uger og måneder er det ikke kun på sportsarenaerne, der skal kæmpes. Danske atleter gør det fremragende, men hvis vi skal forsætte med at juble over præstationerne, kræver det også, at vi følger med udviklingen og investerer i eliteidrætten. Det gør vores konkurrenter, og det bliver vi også nødt til at gøre i Danmark. Vi er rigtig glade for den dialog og opbakning, vi møder hos kulturminister Jakob Engel-Schmidt, og vi vil arbejde benhårdt for varige, holdbare og bæredygtige løsninger for eliteidrætten. Det kræver et økonomisk løft, hvis vi fremadrettet skal have lige så mange danske sportsoplevelser at glæde os til og juble over, som vi har denne sommer.

 

OL i Paris lurer lige om hjørnet

Med perlerækken af store mesterskaber med danske medaljedrømme lige om hjørnet, kan OL 2024 virke langt væk. Men der er mindre end et år til, at det går løs i Paris, og OL-forberedelserne er allerede i fuld gang for mange af de danske atleter.

OL er noget særligt, og jeg glæder jeg mig allerede til, at OL til næste år er i Europa for første gang siden London 2012. Det, at OL er tættere på og i samme tidszone, vil give en masse muligheder for, at man kan mødes og samles om OL-oplevelserne. Og der er sikkert også mange danskere, der vil tage turen til Paris og vise deres støtte til det danske OL-hold, Det bliver fantastisk!

Så hvorfor ikke tage forskud på glæderne? I den kommende måneds tid står de store sportsoplevelser med danske atleter i hovedrollerne i kø. Jeg vil opfordre jer alle sammen til at mødes og samles om de store mesterskaber hen over august og september. Tænd for TV’et, eller live-transmissionen på nettet og find Dannebrog frem hjemme i stuerne og nyd, at vi i Danmark har atleter i verdensklasse, som lige nu kæmper for guld til Danmark ved verdensmesterskaber i en række sportsgrene med stolte danske traditioner.

 

 

Foto: SWpix.com

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Link

  • Om Team Danmark

    Team Danmark arbejder for at give danske atleter bedst mulige rammer og vilkår for, at de kan udleve deres potentiale og præstere på højeste internationale niveau. Vi optimerer hele vejen rundt om atleten - både på og uden for banen.

Tilmeld dig vores nyhedsmail