Mad betyder meget for mange og gør en forskel for langt flere. Også for de danske atleter, når drømme skal blive til medaljer ved OL i Paris næste år. Danish Crown er ny olympisk partner, og fødevarevirksomheden er med til at styrke fundamentet under dansk idræt og atleternes vej fra talent i lokalforeningen til olympisk verdensstjerne.

18. april 2023

Nu kan Team Danmark og DIF skrive endnu en prominent medspiller på holdkortet med Danish Crown som ny olympisk partner. Samarbejdet står på skuldrene af et naturligt værdifællesskab, da både dansk idræt og Danish Crown som andelsselskab har sit udgangspunkt i foreningstanken.

”Med Danish Crown på holdet står atleterne og dansk idræt endnu stærkere - både når flammen tændes i Paris i 2024, og når ilden skal tændes i øjnene på børn og unge rundt om i hele landet, der en dag skal repræsentere Danmark. Vi ser frem til et spændende partnerskab, der også kommer til at eksponere den transformation, som Danish Crown er i gang med i forhold til en bæredygtig omstilling.”
Lars Krarup Bestyrelsesformand i Team Danmark

Mad gør en forskel

Noget af det, som binder Danish Crown og dansk idræt sammen, er en fælles passion for mad og ernæring. For de danske atleter er en balanceret og korrekt sammensat kost en af nøglerne til at præstere. Derfor er et tæt samarbejde mellem Team Danmarks ernæringseksperter og Danish Crowns innovationsafdeling en hjørnesten i partnerskabet.

”Vi vil være endnu bedre til at udvikle og producere mad, der gør en forskel for den enkelte. En af vejene til det går gennem et tæt samarbejde med Team Danmarks dygtige ernæringseksperter og de atleter, som de vejleder. Samtidig er det vores mål at kunne inspirere både topatleter og den helt almindelige dansker til at sammensætte en balanceret kost, der både smager godt og rummer de proteiner, de har brug for,” fortæller Tim Ørting Jørgensen, koncerndirektør i Danish Crown.

 

Den vigtige ernæring

Det en ambition, som Team Danmark og DIF deler. Derfor kan Danish Crown sætte de olympiske ringe på udvalgte produkter i en periode op til og under OL i Paris, samt ved de Olympiske Lege i 2026 og 2028.

”Vi bruger meget tid på at hjælpe atleterne med at sammensætte en god varieret kost, hvor vi bruger gode råvarer fra så mange forskellige fødevaregrupper som muligt. Kød indgår som en naturlig del i mange atleters diæter, og kan vi med dette partnerskab udvikle nye spændende produkter og inspirere til, hvordan gode nærende måltider kan sammensættes på en nem måde, så vil det være til hjælp for sportsfolk på alle niveauer,” fortæller Søren Lavrsen, der er ernæringsfysiolog i Team Danmark.

Allerede i næste uge går Søren Lavrsen og Danish Crowns produktudviklere i køkkenet sammen med sprinter Ida Karstoft, roer Bastian Secher og svømmer Helena Rosendahl Bach for at kickstarte det nye partnerskab ved at arbejde med de første nye ideer.

Kontakt

  • Peter Fabrin, adm. direktør Team Danmark, (gennem kommunikationschef Christian Blomgreen) 2683 0724
  • Simon Bastiansen, direktør DIF & Team Danmark Kommerciel, 2874 7712
  • Tim Ørting Jørgensen, koncerndirektør Danish Crown (gennem pressechef Jens Hansen), 51 600 720

Fakta om partnerskabet

  • Det olympiske partnerskab strækker sig frem til og med OL i Los Angeles i 2028.
  • Hovedformålet med partnerskabet er at vise, hvordan mad kan gøre en forskel.
  • Danish Crown bliver olympisk partner for alle de danske atleter, men vil i særdeleshed samarbejde med Anne-Marie Rindom (Sejler), Helena Rosendahl Bach (Svømmer), Bastian Secher (Roer), Ida Karstoft (Sprinter) og Anders Skaarup (Badmintonspiller).
  • Danish Crown bliver også partner på en række DIF-events, hvilket der vil blive kommunikeret særskilt om senere.

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Link

  • DIF og Team Danmark Kommerciel

    DIF & Team Danmark Kommerciel er idrættens kommercielle afdeling. Sammen med dansk erhvervsliv indgår vi partnerskaber, der er med til at styrke både bredde- og eliteidrætten, og som dermed samtidig bidrager til at udvikle det danske erhvervsliv og samfund.

Tilmeld dig vores nyhedsmail