Den dansk-færøske roer Sverri S. Nielsen har besluttet at give karrieren som eliteatlet på landsholdet i roning og drømmen om en OL-medalje en chance til.

26. september 2022

Pausen efter OL i Tokyo har gjort den stærke singlescullerroer, Sverri Nielsen, godt. Da han langsomt begyndte at trappe træningsmængden op igen, gik han faktisk og ventede på at kroppen skulle give tegn på, at det ikke skulle være. Det kom bare aldrig.

”Så nu er vi her.” som han siger.

Når Sverri Nielsen sætter sig tilbage i singlesculleren, er det med et klart mål, men også med et nyt mindset.

”Ambitionerne er de samme, jeg ved godt det er meget tidligt at sætte sig for, at man skal tage medaljer til VM og OL, men jeg kommer jo ikke tilbage for ikke at prøve at ro så stærkt, som jeg overhovedet kan. Jeg vil gerne op på samme niveau, og jeg vil gerne kunne race med om medaljerne,” siger Sverri Nielsen og fortsætter:

”Men så håber jeg også, at jeg kan nyde processen mere. At det ikke kun bliver resultaterne, der skal afgøre det. Jeg vil gerne nyde det at være atlet og kunne gøre det, jeg gør.

 

Stort for dansk roning og dansk elitesport

Med Sverri Nielsen tilbage på landsholdet har Sportschef Thor Juul Kristensen mange gode kort på hånden frem mod 2023, hvor VM i september også bliver første chance for at ro OL-kvalifikationer hjem.

”Vi glæder os alle til, Sverri træder tilbage i landsholdsgruppen. Han er et fyrtårn, et forbillede og en super behagelig fyr. Han vil uden tvivl tilføre alle på og omkring landsholdet rigtig meget. Nu skal vi hjælpe ham med at bygge et setup frem mod OL i Paris, som giver ham de allerbedste betingelser for at opnå den olympiske succes, han fortjener,” fortæller Thor Juul Kristensen.

Nyheden om den stærke profils tilbagevenden skaber også glæde i Team Danmark.

”Sverri har en enorm betydning for miljøet omkring dansk roning. Han er en kulturbærer, der via dedikation, engagement og ordentlighed er et forbillede for alle de unge roere. Rent sportsligt har han leveret på allerhøjeste niveau over en årrække, og vi håber naturligvis, ligesom han selv, at han igen kan finde vej til verdenstoppen. At en profil som Sverri vælger at tage en tur mere på vandet, er en fantastisk nyhed for dansk roning og dansk elitesport,” siger Lars Balle Christensen, sportsdirektør i Team Danmark.

Sverri Nielsen er den tredje roer fra OL i Tokyo, som vender tilbage til landsholdet i roning efter en pause. I august offentliggjorde Frederic Vystavel og Joachim Sutton, at de ville tage en olympiade mere.

Dermed er der nu fire OL2020-atleter på det danske landshold i roning, idet Frida Sanggaard Nielsen allerede kort efter OL i Tokyo valgte at fortsætte på landsholdet.

 

Yderligere oplysninger:

Thor Juul Kristensen, sportschef Dansk Forening for Rosport, tlf. 5178 8239, mail: [email protected]

Fakta

Fakta:

  • Sverri S. Nielsen er født og opvokset på Færøerne, men har siden 2011 boet i Danmark
  • En top-ni placering ved VM i 2023, kan sikre en dansk plads i herre singlesculler ved OL 2024.
  • Sverri S. Nielsen fylder 29 år i oktober og ror for Danske Studenters Roklub
  • Det danske landshold i roning består nu af 19 roere i bruttotruppen.

Tilmeld dig vores nyhedsmail