I DIF og Team Danmark ønsker vi at styrke det kommercielle arbejde. Derfor rykker vi endnu tættere sammen og leder efter en ny kommerciel direktør til DIF & Team Danmark Kommerciel. En direktør, der skal skabe værdi for både atleter og partnere.

27. juni 2022

International eliteidræt står aldrig stille, og med kun to år til OL og PL i Paris er vi allerede tæt på, at den olympiske flamme tændes, mens hele verden kigger på. En begivenhed, du har mulighed for at blive en del af.

Den seneste tid har DIF og Team Danmark omstruktureret vores kommercielle samarbejde, og efter en grundig analyse står vi med et stærkt afsæt til at udvikle vores kommercielle arbejde, som er en hjørnesten i finansieringen af eliteidrætten og understøttelsen af arbejdet med de danske atleter.

Vi har store ambitioner, og derfor tilbyder vi nu et helt unikt job som kommerciel direktør til en skarp profil, der har indsigt i sportens verden og samtidig er stærk inden for branding, salg og forretningsudvikling.

Hovedfokus for vores nye kommercielle direktør bliver at videreudvikle vores kommercielle arbejde i tæt samspil med DIF og Team Danmark og sikre, at vores kommercielle arbejde skaber endnu større indtægter til dansk idræt i de kommende år. Vores analyser har vist, at der er store potentialer for flere partnerskaber – både med udgangspunkt i eliteidrætten, men også fokuseret på de mange andre interessante vinkler, der er inden for breddeidrætten og temaer som bæredygtighed, sundhed og frivillighed.

Som kommerciel direktør bliver du ansvarlig for at implementere vores strategi og levere de forventede økonomiske resultater, samtidig med at tilfredsheden blandt partnerne vokser til nye højder. Det skal ske ved at øge antallet af partnere, udvikle vores ydelser og skabe endnu større værdi i samarbejdet med vores partnere.

Som kommerciel direktør refererer til du til vores bestyrelsesformand og kommer til at arbejde tæt sammen med vores to ejere.

 

Strategisk, taktisk og operationel

Arbejdsopgaverne kræver alsidighed i både interesse og kompetencer. Som kommerciel direktør kommer du til at beskæftige dig med blandt andet:

 • Daglig ledelse - herunder fastholdelse og udvikling – af de syv medarbejdere i DIF og Team Danmark Kommerciel
 • Udvikling og eksekvering af strategi- og handlingsplaner
 • Salg af partnerskaber og ydelser - herunder forhandling af kontrakter osv.
 • Operationelt ansvar for samarbejdet med udvalgte partnere
 • Udvikling af nye ydelser, services og koncepter
 • Fastholdelse af relationer til nuværende og potentielle partnere – herunder skabe relationer til senior executives fra store danske virksomheder og værtskab for dem ved store idrætsbegivenheder i både ind- og udland, bl.a. OL
 • Overordnet ansvarlig for økonomistyring
 • Løbende holde dig stærkt orienteret om nye tendenser hos alle interessenter, herunder især de potentielle kommercielle partnere
 • Løbende holde øje med hvilke tendenser i idrætsverdenen, der kan skabe værdi hos partnerne

 

Inspirerende og indsigtsfuld ledelse

Som kommerciel direktør overtager du en lille, effektiv og velfungerende organisation. Medarbejderne er særdeles kompetente, erfarne og selvstændige, og du er en inspirerende og positiv leder, der kan sætte retning, kommunikere, følge op og sikre, at organisationen arbejder sammen som et hold.

Samtidig stiller jobbet krav til indsigt og modenhed for at komme i en udviklende og beslutningsskabende dialog med toppen af dansk erhvervsliv og fonde.

Vi forventer derfor, at du på et tidspunkt i din karriere har haft et lederjob, og at du er vant til at begå dig på øverste niveau.

 

Motiveret af et stærkt formål

Vi søger en udadvendt og inspirerende kommerciel direktør, der motiveres af at gøre en forskel for dansk idræt og af selv at gå forrest. Du er opsøgende i salgsprocessen, deltager selv i forhandlingerne og bidrager også til løsning af opgaverne. Du trives derfor med at være ’hands-on’ og med at være opsøgende i forhold til eksisterende og potentielle partnere.

Som person er du innovativ og kreativ. Du tænker i nye løsninger, løser udfordringer og finder på nye ideer og samarbejder. Du har erfaring med at præsentere ideer over for beslutningstagere, udstråler troværdighed og forstår at positionere dig selv som en betroet rådgiver, som toplederne finder interessant og inspirerende at møde, og som de har lyst til at indgå samarbejder med.

Du arbejder struktureret, systematisk og er grundig. Du har styr på detaljerne og er vedholdende, så partnerne oplever, at projekterne er i gode hænder, og at de gennemføres som planlagt. Du kan stå imod, når tingene bliver besværlige, og så er du hårdtarbejdende og flittig.

 

Den ideelle kandidat

Vi forventer, at du har en solid indsigt i eliteidræt og idrættens verden. Du brænder for sport – ikke bare enkelte idrætsgrene, men hele paletten.

Du har en relevant uddannelse, evt. inden for det merkantile område, og gerne relevant erhvervsmæssig erfaring på højt niveau. Det er selvfølgelig interessant, hvis du er tidligere elitesportsudøver på olympisk niveau og allerede har skabt dig et positivt navn i Danmark.

Men det vigtigste er, at du forstår, hvordan danske virksomheder kan bruge alt det, som dansk eliteidræt kan give, og at du både kan og vil opsøge toplederne, kommunikere visionen til dem og overbevise dem om, at de ikke kun gør noget godt for idrætten og dem selv ved at indgå et partnerskab gennem DIF & Team Danmark Kommerciel. De bidrager også til Danmarks image internationalt og sammenhængskraften i Danmark internt.

 

Ansøgning

Ansøgningsfrist er 8. august 2022. Ansøgning sendes online her: Søg jobbet online

Tiltrædelse snarest muligt (gerne senest 1. oktober).

 

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte:

Peter Fabrin, adm. direktør, Team Danmark, tlf. 2046 7722

Morten Mølholm Hansen, adm. direktør, Danmarks Idrætsforbund, tlf. 2166 3774

Niels Nygaard, formand, DIF og Team Danmark Kommerciel, tlf. 2073 7112

Om DIF & Team Danmark Kommerciel

DIF & Team Danmark Kommerciel er idrættens kommercielle afdeling. Alt vores overskud går ufiltreret til DIF og Team Danmark og er derfor med til at styrke både bredde- og eliteidrætten og er derigennem også med til at videreudvikle det danske samfund.

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Link

 • Om Team Danmark

  Team Danmark arbejder for at give danske atleter bedst mulige rammer og vilkår for, at de kan udleve deres potentiale og præstere på højeste internationale niveau. Vi optimerer hele vejen rundt om atleten - både på og uden for banen.

Tilmeld dig vores nyhedsmail