Jonas Vingegaard vinder Tour de France. Tillykke til Vingegaard, dansk cykelsport og hele Danmark.

24. juli 2022

Kommentar af Peter Fabrin, adm. direktør i Team Danmark.

...

Wow… Tillykke Jonas Vingegaard - og tillykke til Magnus Cort og Mads Pedersen med de flotte etapesejre, dansk cykling, som endnu engang viser verdensklasse, og hele Danmark, som var med til at skabe rammerne om en fantastisk Tour-start. Jeg er sikker på, at det har været med til at motivere de danske ryttere endnu mere til at levere noget særligt.

Årets Tour de France har været et langt dansk triumftog. Som Morten Bennekou, der er elitechef i Danmarks Cykle Union, for nylig skrev her på LinkedIn, så har Danmark bevist, at "vi er et af verdens førende cykelsportslande på ALLE parametre." Lige fra holdpræsentationen i Tivoli til de tre etaper gennem Danmark, fire danske etapesejre og kulminationen med Vingegaard øverst på podiet i Paris.

Det har været fantastisk at opleve opbakningen fra hele Danmark. Fra ministre og politikere i Folketinget, Vingegaards atlet-kolleger både i cykelsporten og alle andre sportsgrene, hans tidligere kolleger på fiskefabrikken i Glyngøre og ikke mindst alle de helt almindelige danskere hjemme i stuerne, ude i bylivet og endda langs Tour-ruten gennem Frankrig og i dag i Paris. Den opbakning er uvurderlig. Den er med til at løfte de danske atleter frem mod alle de store præstationer på den internationale scene.

Danmark er en cykelnation, og cykelsport har i mange år været en stor sportsgren i Danmark. Men de store resultater er ikke bare en automatisk følge heraf. Grundlaget er skabt gennem et langsigtet talent- og elitearbejde med fokus på at opbygge en kultur og udvikle stærke miljøer. Vi ser en hel perlerække af danske ryttere i toppen af international cykelsport. Og ikke kun på landevejen, men også i BMX, mountainbike og ikke mindst på banen. Det er ikke noget, der kommer af sig selv. Det kræver benhårdt arbejde på alle niveauer. Derfor skal lykønskningerne i dag også gå til alle de trænere og ledere i dansk cykelsport, som er med til at lægge grunden for de mange store cykelresultater, som vi har kunnet fejre de seneste år. I har god grund til at være stolte.

Som Jonas selv ydmygt har påpeget utallige gange, har han også haft et bomstærkt hold bag sig, som har arbejdet med et fælles mål. Det er et fint billede på, hvad det skal til for at nå det ypperste. Både i og uden for sportens verden. Og Jonas har hele vejen fremstået som en leder, holdet står bag på grund af gensidig respekt om vigtigheden af alles arbejde for det fælles mål - den gule trøje i Paris.

Men selvfølgelig først og fremmest tillykke til Jonas Vingegaard! Dysten mand mod mand mod Pogacar har nærmest været af mytisk karakter. Jeg er vildt imponeret over det sportsmanship, Jonas udviser. Det er så stort! Og Endda i så ung en alder. At vinde Tour de France er noget unikt! Og at vinde det på den måde, som Jonas har gjort, gør det kun endnu større.

Jonas, du har skrevet dig ind i historiebøgerne som en stor vinder og en endnu større sportsmand! Tillykke!

 

Foto (Vingegaard på Alpe d'Huez): Pro Shots Photo Agency SIPA Ritzau Scanpix

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Link

  • Om Team Danmark

    Team Danmark arbejder for at give danske atleter bedst mulige rammer og vilkår for, at de kan udleve deres potentiale og præstere på højeste internationale niveau. Vi optimerer hele vejen rundt om atleten - både på og uden for banen.

Tilmeld dig vores nyhedsmail