Salling Fondene donerer 50 millioner kroner til Team Danmarks arbejde frem mod OL i 2024. Donationen kommer til at give Danmarks bedste atleter et markant rygstød de kommende år.

28. september 2021

De bedste danske atleter kan sende en varm tak til Salling Fondene, der endnu engang viser opbakning til dansk eliteidræt med en donation på 50 mio. kr. til Team Danmarks arbejde frem mod OL i Paris om bare tre år. Med donationen er Salling Fondene den suverænt største kommercielle bidragsyder til dansk eliteidræt, og formand for Team Danmark, Lars Krarup, fortæller, at midlerne er afgørende for, at danske atleter kan blande sig blandt de bedste i verden.

”Danmark klarer sig fantastisk på den internationale scene. Det er ikke for meget at sige, at Salling Fondene har en meget stor aktie i, at Danmarks bedste atleter har mulighed for at kæmpe med om medaljer i en lang række sportsgrene. På vegne af atleter, landstrænere og forbund, vil jeg derfor sende en meget stor tak til Salling Fondene for deres vedvarende opbakning til de atleter, der kæmper i rødt og hvidt over alt på kloden.”
Lars Krarup Bestyrelsesformand for Team Danmark

”Midlerne giver Team Danmark mulighed for at hjælpe dem til at nå højeste niveau, og deres præstationer er med til at samle hele Danmark, som vi senest har oplevet i den imponerende sportssommer vi har haft i år. Jeg vil samtidig gerne takke repræsentanterne fra Salling Fondene for et godt, tillidsfuldt og ambitiøst forløb i drøftelserne om denne unikke donation,” fortsætter Lars Krarup.

Da OL i Tokyo blev udskudt til 2021 trådte Salling Fondene til og gav en særbevilling til Team Danmark på 15 millioner kroner. Med donationen på 50 mio. kr. er den samlede donation i den nuværende olympiade den største nogensinde til dansk eliteidræt.

Donationen skal bruges til at lave målrettede investeringer, ansætte trænere, økonomisk støtte til atleter og udvikle set-up, metoder og materialer, der kan give atleterne de vigtige afgørende marginaler i kampen om medaljer.

Salling Fondene har siden 2009 samlet doneret 190 mio. kroner til Team Danmark og dermed sikret et markant og langvarigt løft til dansk eliteidræt. For Salling Fondene og Salling Group har det været vigtigt at skabe klarhed over økonomien for atleterne i det komprimerede forløb frem mod OL i Paris i 2024, fortæller bestyrelsesformand for Købmand Herman Sallings Fond, Jens Bjerg Sørensen.

”Vi er fra Salling Fondene og Salling Groups side særdeles glade for at kunne fortsætte vores langsigtede samarbejde med dansk eliteidræt. Efter en Corona-tid fuld af usikkerhed for atleterne har vi ønsket at hjælpe dem til hurtig afklaring over deres muligheder frem mod OL og PL om under tre år,” siger Jens Bjerg Sørensen.

Han bakkes op af administrerende direktør i Salling Group Per Bank, der understreger vigtigheden af, at idrætsudøverne får optimale rammer til at fortsætte deres målrettede arbejde.

”Det er en stor fornøjelse at kunne garantere fortsat støtte til atleterne og mærke den opbakning, der er i virksomheden til vores ypperste sportsfolk. I butikker, på lagre og kontorer står vi bag dem i deres stræben efter toppræstationer og i at sikre store oplevelser til os alle,” siger Per Bank.

Donationen på de 50 mio. kr. blev tirsdag overrakt af bestyrelsesformand for Købmand Herman Sallings Fond Jens Bjerg Sørensen sammen med Per Bank, adm. direktør i Salling Group, til Team Danmarks formand Lars Krarup ved et arrangement tirsdag på Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

Ved arrangementet deltog også en lang række atleter, som de kommende år får stor glæde af donationen.

 

Pressefotos fra eventen vil kunne downloades her kort efter arrangementet

 

Yderligere oplysninger

Salling Fondene via 8778 5002, [email protected]

Salling Group, Administrerende direktør Per Bank, , via tlf. 8778 5002, [email protected]

Lars Krarup, formand, Team Danmark, via kommunikationschef Christian Blomgreen, tlf. 2683 0724

Peter Fabrin, adm. direktør, Team Danmark, tlf. 2046 7722

Fakta

Salling Fondene donerer 50 mio. kr. til Team Danmarks arbejde frem mod OL i Paris i 2024.

Midlerne fra donationen vil primært fokusere på følgende indsatser:

  • Individuel økonomisk støtte til atleter
  • Konkurrence- og træningsaktiviteter internationalt
  • Tilknytning af trænere, eksperter og andre støttefunktioner (løn og omkostninger)
  • Udvikling af teknologi samt anskaffelse af udstyr
  • Styrkelse af talentarbejde og talent- og elitemiljøer
  • High Performance-indsatser op til og under OL og PL 2024

 

Samlede donationer fra Salling Fondene til Team Danmark

Salling Fondene har siden 2009 doneret i alt 190 mio. kr. til Team Danmark. Det gør Salling Fondene til den suverænt største kommercielle bidragsyder til dansk eliteidræt.

 

Om Salling Fondene

Salling Fondene arbejder for at gøre danskernes hverdag bedre. Som ejere af Salling Group, der står bag kæder som Netto, føtex, Bilka, Wupti og Salling, donerer Salling Fondene hvert år en del af overskuddet fra Danmarks største detailkoncern til initiativer og projekter inden for kultur, sport, uddannelse, kirke og velgørende formål.  Alene siden 2012 har Salling Fondene uddelt over en 1,4 milliarder kroner til glæde og gavn for mennesker i Danmark. Læs mere på sallingfondene.dk/

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Tilmeld dig vores nyhedsmail