De danske kajakroere ror lige nu VM på hjemmebane på Bagsværd Rostadion. VM er det sidste store mesterskab med sportschef Lars Robl i spidsen for elitearbejdet i Dansk Kano og Kajak Forbund.

17. september 2021

”Det er superfedt at slutte af med et VM her på søen. Det har været et privilegie at være vidne til atleternes udvikling, både sportsligt og menneskeligt, og jeg er glad, stolt og tilfreds med det, vi har skabt sammen,” siger Lars Robl.

Robl har bl.a. introduceret konceptet ’atleten i centrum’ på det danske kajaklandshold. Et koncept der har styrket atleternes eget ansvar og lært dem at tage stilling til deres egen udvikling.

”I tæt samarbejde med Team Danmark-specialisterne har vi bygget noget godt op. Vi har fået fokus på effekt og ikke kun opgaven. Normalt tror trænerne, at de skal have alle svarene. Jeg er gået til eksperterne med den tilgang, at jeg kan fortælle, hvilken effekt jeg gerne vil have, men eksperterne må hjælpe mig med at komme derhen.”
Lars Robl Sportschef i Dansk Kano og Kajak Forbund

De danske kajakroere er kommet godt fra start ved VM, der begyndte torsdag. Foreløbig er fem danske både kvalificeret til lørdagens finaler og flere kan følge trop i løbet af fredag.

”Det er svært at bevare pessimismen efter første dag. Emma gjorde, hvad hun skulle, og Morten og Simon gør det supergodt og går direkte i finalen. Julie og Bolette er selvfølgelig kede af at misse finalen på målfoto. Men det er jo derfor, vi er her. De store følelser. Det er marginalerne, vi jagter. Nogle gange er der stor glæde og forløsning, andre er der skuffelse. Men det er det, der driver os.”

”Vi har taget medaljer ved alle de mesterskaber, jeg har deltaget i. Det betyder jo, at vi gør noget rigtigt. Vi har skabt et godt fundament frem mod OL i Paris i 2024, og det næste kuld har et stort potentiale. Jeg er tilfreds med beslutningen om at stoppe, men når det er sagt, så er jeg superglad for atleterne. Jeg kommer virkelig til at savne dem og kommer naturligvis til at følge dem i fremtiden også,” siger Lars Robl.

Mon ikke de danske kajakroere vil gøre, hvad de kan for ikke at ødelægge Robls gode medaljestatistik.

Sociale medier

Følg Team Danmark

Tilmeld dig vores nyhedsmail