Hele 56 ungdomsuddannelsesinstitutioner er blevet godkendt af Team Danmark i perioden 2022-2024. Dermed styrkes rammevilkårene for talenter og eliteatleter i Danmark. Med den nye aftale er det nu muligt for eliteidrætselever at kombinere deres elitesportskarriere med en uddannelse på fleksible vilkår bredt fordelt over landet.

01. november 2021

Det er en hjørnesten i Team Danmarks arbejde med atleter, at livet rundt om sporten skal prioriteres. Derfor er det med stor glæde, at hele 56 gymnasier og erhvervsskoler er blevet godkendt som Team Danmark partnere. At være uddannelsespartner med Team Danmark betyder, at man tilbyder fleksible forhold for eliteidrætselever, der gør det muligt at forene en uddannelse med sport på højt plan.

”Vi glæder os over at endnu flere skoler vil støtte op om at unge atleter kan kombinere elitesport med en ungdomsuddannelse."
Christina Teller Dual Career konsulent, Team Danmark

”Hos Team Danmark mener vi, at uddannelse går hånd i hånd med at udvikle dygtige atleter. Gennem uddannelse får de unge en faglig og personlig udvikling, som er vigtig for det hele individ. Derfor er vi enormt stolte af, at vi nu samarbejder med 56 ungdomsuddannelser, der tilbyder gode, fleksible rammer for eliteidrætseleverne. Skolerne spiller en vigtig rolle for de unge mennesker kan kombinere deres uddannelse med deres sportskarriere,” siger dual career konsulent, Christina Teller.

2400 Team Danmark elever
At være uddannelsespartner indebærer typisk, at man tilbyder særlige klasser for eliteidrætselever, at eleverne har fleksible skemaer, der giver tid til eksempelvis morgentræning, at man har mulighed for at forlænge sin uddannelse og at uddannelsesstedet i det hele taget viser forståelse for livet som elitesportsudøver.
 
Der er 2400 elever på ungdomsuddannelserne med en sportslig godkendelse fra Team Danmark, og undersøgelser viser at disse elever klarer sig godt på uddannelserne – hvilket i høj grad skyldes den støtte og de fleksible rammer, de møder hos uddannelsespartnerne.

Det er en stigning på tolv uddannelsessteder i forhold den seneste periode.
Godkendelsen træder i kraft 1. januar 2022.

Informationsmøder

Team Danmark afholder syv informationsmøder om ungdomsuddannelser og elitesport i efteråret 2021. Få mere information om afholdelsen her

Fakta

Team Danmark samarbejder med 56 uddannelsespartnere på ungdomsuddannelser. 
Se oversigt over hvilke skoler, der fra 1 januar 2022 er Team Danmark godkendte.

Læs mere her

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Tilmeld dig vores nyhedsmail