Det samlede projekt med at opgradere Danmarks Rostadion er foreløbig lagt i graven. Dansk Forening for Rosport, Dansk Kano og Kajak Forbund og Team Danmark appellerer til at arbejdet med at sikre atleterne tidssvarende forhold forsætter.

08. maj 2021

Fælles pressemeddelelse fra Dansk Forening for Rosport, Dansk Kano og Kajak Forbund og Team Danmark

Gladsaxe, København og Lyngby-Taarbæk kommuner har meddelt, at de ikke længere tror på en samlet løsning omkring opgradering af faciliteterne ved Bagsværd Sø. Søen er træningsbase for de danske landshold i kajak og roning. Meldingen kommer efter en årelang kamp mod bureaukrati med det ene benspænd efter det andet.

Hos Dansk Forening for Rosport (DFfR), Dansk Kano og Kajak Forbund (DKF) og Team Danmark er man skuffet over, at rosporten nu er kastet ud i en situation, hvor der er sat et foreløbigt punktum for en samlet løsning for Danmarks Rostadion. Det er bekymrende i forhold til helhedstankerne i projektet, hvor fremtiden for elitearbejdet i både kajak og roning skulle sikres.

Henning Bay, formand for DFfR, Christian Jakobsen, direktør DKF og Per Boldt Jørgensen, konstitueret direktør i Team Danmark siger:

”Det har været frustrerende for alle parter, at projektet er blevet så forsinket. Nu trækker kommuner så en streg i sandet. I idrætten står vi sammen i ønsket om at sikre gode faciliteter for atleterne. Det skylder vi de atleter, der hver dag træner i faciliteter, der ikke er tidssvarende og ikke lever op til internationale mål. Nu står vi en ny situation, som kræver, at vi alle trækker vejret og fokuserer på, at finde løsninger, der kan sikre elitearbejdet for kajak og roning. I dag er vi skuffede og frustrerede og i morgen er vi klar til at samle handsken op igen,” udtaler de.

Appel om samarbejde

Arbejdet for at sikre atleterne bedre faciliteter forsætter derfor ufortrødent. Kommunerne lægger op til at arbejdet med at en del af det oprindelige projekt gennemføres, og derfor bliver dialogen parterne mellem helt afgørende for at finde de bedste løsninger med de ændrede forudsætninger.

”Vi giver ikke op. Atleterne fortjener vi forsætter arbejdet med at realisere et helstøbt rostadion, der lever op til internationale konkurrencekrav. Derfor glæder vi os over, at Gladsaxe Kommune har tilkendegivet, at de vil invitere til dialog om at finde de bedst mulige løsninger for at udvikle faciliteterne,” siger de tre samstemmende.

---

Yderligere oplysninger

Henning Bay, formand, Dansk Forening for Rosport, tlf. 3136 5332

Christian Jacobsen, direktør, Dansk Kano og Kajak Forbund, tlf. 2081 5472

Per Boldt Jørgensen, konstitueret direktør, Team Danmark, tlf. 4026 2534

Om Team Danmark

Team Danmark er en offentlig selvejende institution under Kulturministeriet, som varetager den overordnede koordinering og udvikling af dansk eliteidræt på en social og samfundsmæssig forsvarlig måde.

Derfor arbejder Team Danmark på at forbedre rammer og vilkår i bl.a. uddannelsessystemet, og vi arbejder hver dag tæt sammen med specialforbund, landstrænere og atleter om at skabe store danske præstationer på alverdens sportsarener.

Læs mere her

Tilmeld dig vores nyhedsmail