Store sejre og tunge skuffelser er en naturlig del af eliteidrætten. Men ingen atlet fortjener at blive svinet til eller truet på livet, når drømmen brister. Derfor er Team Danmark medafsender på en TV 2-kampagne om at stoppe hadbeskeder på sociale medier.

11. juni 2021

Et brændt straffespark i en kvartfinale til VM i fodbold. Et drop, der ikke vil over nettet i badminton. En aflevering, der glider ud af hænderne i de sidste sekunder af en afgørende håndboldkamp.

Når danske atleter misser målet, rammes de ofte af en byge af svinske eller truende beskeder fra danskere på de sociale medier. Det skal de ikke stå model til, og de fortjener om nogen opbakning i de svære situationer. Team Danmark er sammen med TV 2 og en række andre aktører i idrættens verden derfor medafsender på en kampagnevideo, hvor vi opfordrer til at stoppe hadbeskederne til atleterne.

”Atleterne investerer mange års træning og indretter hele deres liv efter at blive den bedste. Den indsats er med til at samle os alle og gøre os stolte, når de lykkes med at nå hele vejen til medaljeskamlerne. Men selvfølgelig går det ikke altid, som vi håber. Når jeg læser nogle af de beskeder atleterne modtager, bliver jeg både ked af det og harm over, at nogen tillader sig at behandle dem på den måde."
Peter Fabrin adm. direktør i Team Danmark
default-thumbnail

Stop hadbeskeder

Team Danmark er medafsender på en TV 2-kampagne om at stoppe hadbeskeder på sociale medier.

De er mennesker som du og jeg, og selvfølgelig rammer nogle af beskederne dem hårdt. I de situationer, hvor de fejler, har de brug for, at vi står bag dem. De skal mærke, at vi i Danmark bakker op i både gode og svære tider, og det håber jeg alle vil tilslutte sig, når vi i løbet af sommeren skal følge dansk eliteidræt til EM i fodbold, Tour de France, OL og PL,” siger Team Danmarks adm. direktør, Peter Fabrin.

Det er TV 2, der står bag videoen, som ud over Team Danmark også har Danmarks Idrætsforbund, Spillerforeningen og Håndbold Spiller Foreningen.

Læs mere om gode råd til håndtering af trusler på sociale medier her

Del budskabet

Vil du være med til at stoppe hadbeskeder? Se videoen på sociale medier og del budskabet:

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Link

  • Om Team Danmark

    Team Danmark arbejder for at give danske atleter bedst mulige rammer og vilkår for, at de kan udleve deres potentiale og præstere på højeste internationale niveau. Vi optimerer hele vejen rundt om atleten - både på og uden for banen.

Tilmeld dig vores nyhedsmail