Hele 11 danskere stillede til start i årets Tour de France, og forventningerne var store! Men ingen havde vel turde drømme om en dansker på podiet i Paris som nr. 2 i det samlede klassement.

18. juli 2021

Kommentar af Peter Fabrin, adm. Direktør i Team Danmark

Jonas Vingegaard - Et navn kun få uden for cykelkredse talte om for tre uger siden, men som nu er på alles læber. Nr. 2 i Tour de France som 24-årig, som debutant og i sin blot anden grand tour. En fantastisk præstation af Vingegaard, der med ét skulle træde ud af rollen som hjælperytter, da hans kaptajn udgik, og gjorde det med enorm styrke og autoritet.

Stort tillykke til Jonas Vingegaard og til Danmarks Cykle Union! Vingegaards imponerende 2. plads er endnu et eksempel på, at talent- og elitearbejdet i dansk cykelsport er i absolut verdensklasse. Inden for få år har dansk cykling fostret verdensmestre på landevejen for såvel kvinder som mænd, OL-medaljetagere på bane og på landevej, verdensrekordholdere, etapevindere i verdens største cykelløb og EM- og VM-medaljetagere i BMX og mountainbike for bare at nævne nogle af de mange topresultater.

Om mindre end en uge går det løs til OL i Tokyo, og her er cykelrytterne også blandt Danmarks største medaljehåb - og i flere discipliner endda! Jeg glæder mig enormt til at følge cykelrytterne og alle de andre danske atleter! Og jeg tror og håber, at den fantastiske danske sportssommer fortsætter de kommende uger i Japan. 

Foto: Pete Goding/GodingImages

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Link

  • Om Team Danmark

    Team Danmark arbejder for at give danske atleter bedst mulige rammer og vilkår for, at de kan udleve deres potentiale og præstere på højeste internationale niveau. Vi optimerer hele vejen rundt om atleten - både på og uden for banen.

Tilmeld dig vores nyhedsmail