Snart sender Danmark 111 atleter til OL i Tokyo. Lige som fodbolddrengene gjorde under EM, tager de ud med Dannebrog på brystet klar til at kæmpe for hinanden og for Danmark!

12. juli 2021

Kommentar af Peter Fabrin, adm. direktør i Team Danmark.

 

Det netop afsluttede EM i fodbold har været et stilstudie i, hvad det er elitesport kan, og hvorfor det er så vigtigt for os alle sammen – også selvom det i sin natur er elitært og ekskluderende. De atleter, der dedikerer sig til sporten, og bruger utallige timer, dage, måneder og år på at stræbe efter det sublime, de viser os alle sammen, hvad drømme er lavet af.

Sport kan som intet andet skabe en følelse af fællesskab og samhørighed. Det er de følelser, der har fyldt én, når man igennem de seneste uger har mødt folk i rød-hvide trøjer, hvor end man har færdedes, og set Dannebrog hænge fra altaner og i vinduer i hele landet. Jeg kan ikke komme på noget andet end sport, der kan skabe en fællesskabsfølelse, som den vi oplevede under EM-slutrunden. Når de danske drenge løb på banen, følte vi os i sandhed som ”en del af noget større” – som DBU’s slogan lyder. Hvad enten det var som tilskuer i Parken, foran én af de mange storskærme eller hjemme foran fjernsynet.

Alt det har spillerne på EM-holdet også kunnet mærke. Og det har været med til at bære dem frem og holde dem oppe undervejs. For ingen vinder alene! Og det skal vi huske på. Der står en lang række mennesker bag hver enkelt dansk atlet, der når til tops i international elitesport og giver os de store sportsøjeblikke, der samler os som nation og som folk på tværs af forskelle og overbevisninger. De store øjeblikke skabes på baggrund af den kultur, vi har, og de rammer og vilkår, vi bygger omkring vores atleter.

Vi er med god grund stolte af de danske atleter. Fodboldlandsholdet har vist vejen og startet en bølge af eufori, som, jeg håber, kan fortsætte sommeren igennem. Så behold klaphatten på, og lad Dannebrog hænge i vinduet. Fra 23. juli går det løs ved OL i Tokyo, og de danske atleter er klar til at kæmpe og vise de rød-hvide farver frem for hele verden. Lad os vise atleterne, hvor stolte vi er!

Til det danske OL-hold skal her fra lyde et stort held og lykke i Tokyo! Vi står bag jer hele vejen!

 

Foto: Anders Kjærbye, DBU Foto.

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Link

  • Om Team Danmark

    Team Danmark arbejder for at give danske atleter bedst mulige rammer og vilkår for, at de kan udleve deres potentiale og præstere på højeste internationale niveau. Vi optimerer hele vejen rundt om atleten - både på og uden for banen.

Tilmeld dig vores nyhedsmail