Team Danmark er partner i EU- og Erasmus-projektet, ’Dual Careers for Mental Health’, der skal bidrage til at optimere støtteservicer inden for dual career og facilitere en sund kombination af elitesport og uddannelse.

25. januar 2021

Team Danmark er partner i EU og Erasmus-projekt Dual Careers for Mental Health, der i 2021 og 2022 sætter fokus på dual career-området. Team Danmark bidrager til et konsortium bestående af 28 eksperter inden for mental sundhed og dual career. Eksperterne kommer fra Belgien, Danmark, Italien, Slovenien, Spanien, og Sverige og repræsenterer nationale sportsforbund, high-performance-centre, elitesportsklubber, universiteter, sportsuddannelser og sundhedsinstitutter.

Projektet forløber over 2 år, 2021 og 2022, og har til formål at optimere dual career-ydelser og servicer i europæiske elitesports- og uddannelsesorganisationer og bringe endnu mere viden til dual career-området ved at: 

 • Fremme og øge opmærksomheden på dual career-emnet og mental sundhed, 
 • Fremme mulighederne for at udvikle en detaljeret forståelse af dual career og mental sundhed, 
 • Øge og forbedre mulighederne for at evaluere og udvikle kompetencer hos både dual career atleter og interessenter, 
 • Øge og forbedre mulighederne for at evaluere og optimere dual career støtte servicer, og
 • Facilitere samarbejde relateret til dual career og mental sundhed mellem sport, uddannelse og sundheds interessenter.

 

Team Danmark er repræsenteret ved forskningschef Lars Holm, dual career-konsulenter Magnus Wonsyld og Christina Teller, konsulent for Elitekommuner Anders Voigt Tinning og sportspsykologisk konsulent Gregory Diment.

Europa Kommissionen støtter projektet med 400.000 euro (cirka 3 mio. kr.).

Læs mere om projektet her

Læs mere om Team Danmarks ydelser på dual career-området her

Yderligere

information

Kontakt

Links

 • Forskningsprojekter og viden

  Oversigt over hhv. igangværende og afsluttede projekter samt links til praktisk viden samt publikationer.

 • Forskningsinvesteringer

  Principper for Team Danmarks investeringer i forsknings- og udviklingsprojekter samt information om satsningsområder og ansøgning om forskningsstøtte fra Team Danmark.

 • Historisk donation til dansk idrætsforskning

  Novo Nordisk Fonden ydede i december 2018 en historisk donation på i alt 100 millioner kroner til Team Danmark til fremme af idrætsforskningen i Danmark. Donationen har afgørende betydning for Team Danmarks forskningsarbejde i 2019-2024.

Tilmeld dig vores nyhedsmail