Det er en ekstraordinær præstation at vinde VM-guld to gange i streg. Team Danmark hylder de dobbelte verdensmestre for endnu en guldmedalje til Danmark.

31. januar 2021

Hele Danmark – fra statsminister til skoleelev – har de seneste dage jublet og hoppet i sofaen over Danmarks sejrsgang til VM i håndbold.

Hos Team Danmark hylder stedfortrædende direktør, Per Boldt Jørgensen, det danske landshold for en unik præstation, der nu gør herrelandsholdet til dobbelte verdensmestre og forsvarende olympiske mestre.

”Det er unikt at vinde VM to gange i træk. Det er ganske enkelt verdensklasse, og ved dette VM har vi været hele vejen rundt i følelsesregistret. I år har vi samtidig set, hvordan unge nye spillere er stemplet ind på holdet, og det lover særdeles godt for fremtiden..”
Per Boldt Jørgensen stedfortrædende direktør for Team Danmark

Han hylder samtidig hele håndbolddanmark som årsag til endnu et verdensmesterskab.

”Et verdensmesterskab kommer aldrig ud af det blå, men har sin rod i et dygtigt og kompetent udviklingsarbejde i klubberne og i forbundet med masser af passionerede mennesker. Kæmpe tillykke til hele håndbolddanmark, til DHF og ikke mindst til spillerne og deres ledere,” siger han.

I de her dage er det meget tydeligt, hvor meget det betyder for os at have noget positivt og glædeligt at samles om. Og det formår de danske atleter at gøre som intet andet i vores samfund.

”Jeg tror ikke, at jeg siger for meget, hvis jeg påstår, at det her verdensmesterskab betyder noget helt særligt for Danmark, når vi står vi midt i en pandemi. Den glæde og begejstring, som holdet har spredt de seneste uger, var lige det, vi havde brug for,” siger Per Boldt Jørgensen.

Næste store mesterskab venter lige om hjørnet, når OL i Tokyo afholdes om mindre end seks måneder. Som forsvarende olympiske mestre og nybagte verdensmestre vil det danske landshold være holdet, som alle holder øje med.

”VM i Egypten har vist, hvor tæt de bedste landshold ligger på hinanden, så de kommer ikke til bare at rejse til Japan og hente guldet hjem igen. Der skal arbejdes stenhårdt, og det ved jeg både spillerne og staben omkring holdet vil gøre frem mod OL, hvor de sammen med en lang række andre atleter skal kæmpe for medaljer til Danmark. Det kan vi godt tillade os at glæde os til,” siger Per Boldt Jørgensen.

 

Foto: Lars Møller (arkiv)

---

Yderligere oplysninger: Per Boldt Jørgensen, stedfortrædende direktør, Team Danmark, tlf. 4026 2534

Tilmeld dig vores nyhedsmail