Team Danmark søger en ny administrerende direktør, der kan lede dansk eliteidræt mod guldet

12. februar 2021

Team Danmark står over for et stort og vigtigt arbejde med at sikre en fortsat positiv udvikling af eliteidrætten de kommende år og er nu på jagt efter en ny topleder til, hvad der er en af de mest spændende og attraktive stillinger i dansk idræt.

Vi leder efter en administrerende direktør, der kan repræsentere eliteidrætten i Danmark, kommercialisere Team Danmarks aktiviteter og ikke mindst udvikle og stå i spidsen for en topprofessionel organisation, der hver dag arbejder på at skabe de bedste rammer for Danmarks bedste atleter.

Den nye administrerende direktør skal i tæt samarbejde med mange forskellige aktører være med til at løfte dansk eliteidræt til nye niveauer. En vigtig opgave bliver at sætte en strategisk retning for Team Danmarks arbejde. Den administrerende direktør skal endvidere drive den kommercielle agenda, hvor der er en forventning om, at Team Danmarks position forbedres markant. Dette indebærer at udvikle kommercielle partnerskaber og opnå øgede bevillinger med henblik på at sikre økonomisk opbakning og ressourcer til Team Danmarks arbejde.

Den nye administrerende direktør skal agere ”eliteidrættens stemme” og får ansvaret for kommunikation i forhold til omverdenen om Team Danmarks position, strategier, aktiviteter og resultater.

Med reference til bestyrelsen får den nye administrerende direktør ansvaret for at lede og udvikle Team Danmarks organisation, som består af ca. 50 medarbejdere. Rollen omfatter herudover opbygning og vedligeholdelse af et bredt netværk af relevante aktører for Team Danmark i både den offentlige og private sektor.

Det er Team Danmarks ambition, at støttede forbund skal præstere på højeste internationale niveau ved EM, VM, OL og PL. Det kræver, at der i samspil med vidensmiljøer skal genereres ny viden, der kan give danske atleter afgørende fordele i kampen om medaljer.

Der ligger en stor kompleksitet i rollen grundet Team Danmarks unikke rolle i Danmark samt et ansvar over for atleterne, der stiller høje krav til omdømme, ordentlighed i processer, kultur samt høje forventninger til resultater. Alt dette betyder, at den administrerende direktørs rolle er usædvanligt mangesidet.

 

Er du vores nye administrerende direktør?

Vi forestiller os, at du:

  • er en særdeles stærk leder med solid erfaring med ledelse på direktionsniveau.
  • har dokumenteret historik for at skabe kommercielle resultater fra tidligere karriereforløb. Du fastsætter ambitiøse kommercielle målsætninger og er vedholdende og energisk i forhold til at indfri dem.
  • er strategisk velfunderet med fremragende forretningsforståelse og blik for at opfange og omsætte nye markedsmuligheder til konkrete resultater.
  • er en moderne leder, der besidder en stærk holdånd og kan motivere og inspirere dit team og folk omkring dig.
  • er tillidsvækkende, involverende og evner at agere på alle niveauer, det være sig med forbund og atleter på tværs af sportsgrene samt interessenter og partnere på tværs af det offentlige og det private erhvervsliv. Du forstår vigtigheden af stærke relationer og sætter tid af til at opbygge disse.
  • har et bankende hjerte for eliteidræt og talentarbejde i en international kontekst.
  • kan begå dig i et internationalt miljø.
  • er en dygtig kommunikator med stærk gennemslagskraft på tværs af medier.
  • har høj personlig integritet og betydeligt fokus på ”ordentlighed”.

 

Søg stillingen

Processen bistås af Russell Reynolds Associates.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Peter Gramkov eller Veronica Nielsen på tlf. +45 33 69 23 20.

 

Ansøgningen bedes sendt til Russell Reynolds Associates på e-mail [email protected].

Vi skal have din ansøgning senest 5. marts 2021.

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen.

Om Team Danmark

Team Danmark er en offentlig selvejende institution under Kulturministeriet, som varetager den overordnede koordinering og udvikling af dansk eliteidræt på en social og samfundsmæssig forsvarlig måde.

Derfor arbejder Team Danmark på at forbedre rammer og vilkår i bl.a. uddannelsessystemet, og vi arbejder hver dag tæt sammen med specialforbund, landstrænere og atleter om at skabe store danske præstationer på alverdens sportsarener.

Læs mere her

Tilmeld dig vores nyhedsmail