Lisa Kjær Gjessing har haft et fantastisk 2021, naturligvis med PL-guldmedaljen som det store højdepunkt. Hun er Team Danmarks kandidat til Kulturministerens Parasportspris 2021.

03. december 2021

Det er ikke nogen nem opgave at være favorit, og slet ikke at leve op til favoritværdigheden. Men det formåede verdens bedste parataekwondokæmper, Lisa Kjær Gjessing, på gulvet i Tokyo tilbage i september måned. Efter i en årrække at have været verdens bedste i sin disciplin med en række EM- og VM-trofæer til følge, kulminerede det hele, da PL-guldmedaljen blev rakt om halsen på den 43-årige dansker i Tokyo.

”Jeg har svævet lige siden – selvom hverdagen har overtaget lidt. Men på en eller anden måde, så er jeg stadig i det. Jeg har ikke helt afsluttet PL indeni. Dengang jeg fik amputeret min hånd, forstod jeg heller ikke hvad der skete og jeg har det lidt på samme måde med det her. Jeg forstår ikke, at det rent faktisk er sket – at jeg har vundet en PL-guldmedalje. Det var i mange år en rejse frem mod Tokyo, og det er en underlig følelse, at jeg rent faktisk nåede målet.”
Lisa Kjær Gjessing Parataekwondokæmper

Team Danmarks bestyrelse har nu valgt at indstille Lisa Kjær Gjessing til Kulturministerens Parasportspris 2021. Prisen uddeles til personer, organisationer, virksomheder mv., som har gjort en enestående indsats for handicapidrætten i Danmark. I 2021 har parasporten fået enormt stor opmærksomhed, naturligvis grundet de paralympiske lege i Tokyo, så at være udvalgt i et skarpt felt, det betyder virkelig meget for Lisa Kjær Gjessing:

”Jeg er meget, meget glad for at netop Team Danmark har valgt at indstille mig, for jeg har stor respekt for alle de dygtige atleter, som de arbejder med. Så at være udvalgt af netop Team Danmark, er meget stort for mig. Hele det her år har været overvældende, specielt de seneste tre måneder. Jeg har ikke helt forstået, hvor stort det hele er – så at få sådan en anerkendelse oveni, det er virkelig stort for mig.”

Lisa Kjær Gjessing var desuden nomineret til Kulturministerens Parasportspris i 2015 og 2017.
De endelige tre kandidater til prisen bliver offentliggjort i midten af december.

Fakta

Hvert år hylder kulturministeren personer eller organisationer, som har gjort en enestående indsats for dansk handicapidræt, og som har bidraget til, at handicapidrætten udvikler sig. Kulturministerens Parasportspris blev oprettet som ’Kulturministerens Handicapidrætspris’ og er blevet uddelt siden 2010.

Udover Team Danmark indstiller Danmarks Idrætsforbund, Parasport Danmark, Dansk Firmaidrætsforbund, Videnscenter om handicap, DGI, Danske Handicaporganisationer og Dansk Døve-Idrætsforbund kandidater til prisen. På baggrund af indstillingerne udvælger kulturministeren tre kandidater til prisen og dernæst den endelig vinder.

Tilmeld dig vores nyhedsmail