Den 22-årige højre back vinder foran cykelrytteren Carl-Frederik Bévort og bryderen Turpal-Ali Bisultanov.

29. december 2021

Mathias Gidsel er Årets Fund i dansk idræt 2021.

Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Politiken har kåret håndboldspilleren fra GOG og det danske landshold som vinder blandt de 10 talentfulde atleter, der endte med at være nomineret til Danmarks ældste idrætspris efter indstilling fra deres forbund.

Det er kun lidt mere end et år siden, at Mathias Gidsel fik sin debut på landsholdet, hvor han med rekordfart ikke blot er vokset til en dominerende spiller i dansk perspektiv, men også har manifesteret sig som en af verdens absolut bedste spillere på positionen som højre back.

VM-guld og OL-sølv

Mathias Gidsel var således en afgørende faktor, da Danmark i løbet af 2021 vandt VM-guld og olympisk sølv. De præstationer og resultater understreger, at den 22-årige håndboldspiller er det oplagte valg som Årets Fund i dansk idræt.

​»Det er stort. Det er specielt. Jeg er ikke så vant til at vinde priser. Og så sådan en fornem pris, hvor der er mange store sportsstjerner, der har vundet tidligere. At komme i den klub, det er specielt. Det er noget, man bliver lidt stolt over, og selv om jeg ikke er så god til at sige tillykke til mig selv, så er det selvfølgelig virkelig fedt«, siger Mathias Gidsel.

Han vinder kåringen foran cykelrytteren Carl-Frederik Bévort og bryderen Turpal-Ali Bisultanov. Med Danmarks ældste idrætspris følger ud over en statuette også 75.000 kroner. Der er henholdsvis 15.000 og 10.000 kr. til nr. 2 og 3 i kåringen, mens de øvrige nominerede modtager 5.000 kr.

Prisen peger ud i fremtiden

»Det specielle ved Årets Fund er, at prisen peger ud i fremtiden. Den viser den temperaturen på talentarbejdet i Danmark og hvisker os i øret, at vi har noget at glæde os til. I år kigger vi tilbage på et år, hvor Danmark har jublet og samlet sig over nogle helt specielle sportslige øjeblikke, og de 10 nominerede er et bevis på, at vi har mere i vente«, siger Team Danmarks administrerende direktør, Peter Fabrin.

»Tillykke til alle nominerede og naturligvis særligt vinderen Mathias Gidsel for et exceptionelt sportsår og gennembrud på højeste niveau. Mathias Gidsel har ikke bare taget Danmark, men hele verden med storm, som da han til OL blev kåret til MVP (turneringens mest værdifulde spiller, red.). Det er ganske enkelt vanvittigt imponerede. Derfor er han den helt rigtige vinder af Årets Fund«, tilføjer Peter Fabrin.

Fokus på talenterne

»Vi er utrolig glade og stolte over at være med til at kåre Årets Fund. Det er en vigtig pris, fordi den er med til at hylde, inspirere og sætte fokus på vores talenter. Igen i år har vi haft et fantastisk stærkt felt af nominerede. Og det lover godt for de fremtidige store sportspræstationer, som kan samle og bevæge Danmark«, siger DIF’s formand, Hans Natorp.

»Der skal lyde et stort tillykke og tak for indsatsen til alle de nominerede - ikke mindst til Mathias Gidsel, som har haft et forrygende år. Med sine imponerende præstationer og store betydning for håndboldherrernes VM-guld og OL-sølv var han svær at komme udenom. Mathias brænder banen af. Tillykke med titlen som Årets Fund 2021«, siger Hans Natorp.

Fakta om kåringen

Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark​ og Politiken har for 82. gang siden 1929 kåret vinderen af Årets Fund 2021.

  1. Mathias Gidsel​, håndbold, 50 point
  2. Carl-Frederik Bévort​, cykling, 43 point
  3. Turpal-Ali Bisultanov​, brydning, 41 point

De øvrige​ nominerede Christian Rasmussen (automobil), Christoffer Bring (golf), Mathias Madsen (judo), Frederik Rask (sejlsport), Helena Rosendahl Bach (svømning), Alberte Kjær Pedersen (triatlon) og Clara Windeleff/Sofia Bisgaard (volleyball) deler 4. pladsen med mellem 36 og 8 point.

Pointene​ gives af DIF og Team Danmark samt Politiken chefredaktion, sportsredaktør og sportsredaktion.

Tilmeld dig vores nyhedsmail