Team Danmark var onsdag vært for et dialogmøde mellem forskere og forbund, med det formål at knytte forskningsmiljøerne og eliteidrætsmiljøerne tættere sammen.

02. december 2021

Team Danmark arbejder for at optimere dansk elitesport og her spiller forskningen en vigtig rolle. Adgang til den nyeste viden er afgørende for, at de danske atleter kan følge med i den internationale konkurrence. Derfor inviterede Team Danmark onsdag til dialogmøde mellem forskere og forbund for at bringe de to verdener tættere sammen.

"Jeg er enormt glad for, at vi med dette dialogmøde har kunnet bringe videnskaben og eliteidrætten tættere sammen. Et gensidigt kendskab til hinandens verdener er afgørende for et godt samarbejde, så vi kan blive endnu bedre til at integrere viden fra forskningen i dansk eliteidræt, så vi i fremtiden kan hjælpe danske eliteatleter til at stå endnu bedre rustet i forhold deres internationale konkurrenter – og allerhelst være et skridt foran."
Peter Fabrin Adm. direktør, Team Danmark

Også blandt forbundene er der glæde over dialogmødet og den inspiration, det giver til det videre arbejde med at bringe viden fra forskningens verden i spil i forhold til atleternes træning og konkurrence.

”Det giver os inspiration til, hvad der overhovedet er muligt i forhold til samarbejde med forskningsverdenen, og det gør os og mig klogere på vores træning og hverdag med atleterne. Det er en dag, der giver inspiration og ikke mindst en dag, hvor man kan styrke netværket med forskerne, så man på sigt kan få et godt samarbejde,” siger landstræner i Dansk Svømmeunion, Stefan Hansen.  

109 personer fra både forskningsinstitutter, Team Danmark og forbund deltog i dialogmødet mellem de to meget forskellige verdener.

”Det er fedt, at vi kan mødes med alle praktikerne fra idrætten. Det er fedt at møde andre sportsgrene og høre, hvad der foregår i miljøerne,” siger Hallur Thorsteinsson, der er PhD studerende fra Syddansk Universitet.

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Link

  • Forskning

    Team Danmark støtter eliten inden for forskningen såvel som idrætten.

Tilmeld dig vores nyhedsmail