OL i Tokyo går over i historien pga. corona-pandemien. Set med danske øjne vil legene dog også blive husket som et af de mest bevægende og samlende nogensinde. Det konstaterer DIF og Team Danmark.

08. august 2021

Fælles pressemeddelelse fra DIF og Team Danmark

Med den verdensomspændende corona-pandemi som bagtæppe har hele optakten til OL i Tokyo og gennemførslen været markant anderledes end de foregående lege. Og måske netop derfor har legene – set med danske briller – været et af de mest bevægende og samlende nogensinde.


”OL har været storslået – både på grund af den sportslige succes, men så sandelig også følelsesmæssigt. Udsættelsen og alle de corona-barrierer, der har været undervejs, har gjort forløsningen ved at være i konkurrence ekstra stor” siger Hans Natorp, formand for DIF og Danmarks Olympiske Komité.


”Men vi har også kunne mærke en unik stemning omkring OL hjemme i Danmark. Der har været kæmpe opbakning til de danske atleter på de sociale medier, mange er stået op om nattet for at følge konkurrencerne, og det har været fantastisk at se jubelscenerne foran storskærmen på Experimentarium. Det har kunne mærkes helt i Tokyo, og OL har virkelig bevist, hvordan legene kan bevæge og samle danskerne på tværs af sportsgrene”, siger han.


Fantastisk opbakning
I over to uger har hele verden fulgt med i OL. Legene er verdens største sportsbegivenhed og verdens største mediebegivenhed. Og selvom Tokyo 2020 har fået sin helt egen fortælling med corona-udsættelsen, så rummer de seneste uger også masser af fortællinger, der går over i den danske OL-historie.


”De sidste 17 dage under har endnu engang vist os, at eliteidrætten samler Danmark. Vi har oplevet store profiler, som har takket af. Vi har set hundrededele af sekunder betyde forskellen på medaljer. Vi har set tårer – både af glæde og skuffelse. Vi har set dramatiske styrt og fascinerende comebacks. Det virker som om, at hele Danmark har følt med atleterne og bakket dem op – både når Dannebrog er gået til tops, eller når en livslang drøm er bristet. Dét har kolossal betydning for atleterne og vores fællesskabsfølelse i Danmark,” konstaterer Lars Krarup, formand for Team Danmark.


”Danmark har atleter i verdensklasse både på og uden for banen. Det skyldes i høj grad et fremragende elitearbejde i forbundene. De fortjener et stort tillykke og ros for deres arbejde. Eliteidrætten står aldrig stille, så vi er allerede i gang med arbejdet frem mod OL i Paris i 2024. Atleterne fortjener, at vi giver dem de bedst mulige vilkår, for de giver os så meget tilbage. Det håber jeg, at hele Danmark vil bakke op om,” siger Lars Krarup.


Forberedelserne til Paris 2024 er i gang
Fra både DIF og Team Danmark lyder der en stor tak for opbakningen – både fra danskerne, de olympiske partnere og politikere, som alle har bakket op.


”Støtten til de danske atleter og hele OL-projektet er uvurderlig og helt afgørende, at vi kan skabe så fantastiske præstationer og oplevelser. Men der skal også lyde en tak til alle de mange på holdet bag atleterne. Ingen kan stå alene, og der er mange, som har aktier i den danske idrætsmodel, der endnu engang har vist sig som en succes. Derfor skal der også sendes masser af anerkendelse til trænere og ledere, forbund og foreninger samt familierne i kulissen” fastslår Hans Natorp.

Søndag aften japansk tid blev den olympiske ild slukket for denne gang. Men forberedelserne til de næste olympiske lege er allerede i gang. Der er nemlig mindre end tre år til, at den olympiske ild igen tændes. Til den tid er Paris værtsby, og både DIF og Team Danmark glæder sig til tilskuere på tribunerne, mediedækning i egen tidszone og ikke mindst til nye, store danske oplevelser.


Kontakt:
Lars Krarup, formand Team Danmark, via kommunikationschef Christian Blomgreen, tlf. 26830724, [email protected]

Hans Natorp, formand DIF, tlf. 31444015, [email protected]

 

--
Få overblikket over det danske hold og download atletbilleder til redaktionelt brug på www.ol.dk. Følg det danske hold til OL i Tokyo via @danmarktilol på Facebook og Instagram.


Fotokredit: Lars Møller/BESTSELLER for DIF og Team Danmark

 

 

Om Team Danmark

Team Danmark er en offentlig selvejende institution under Kulturministeriet, som varetager den overordnede koordinering og udvikling af dansk eliteidræt på en social og samfundsmæssig forsvarlig måde.

Derfor arbejder Team Danmark på at forbedre rammer og vilkår i bl.a. uddannelsessystemet, og vi arbejder hver dag tæt sammen med specialforbund, landstrænere og atleter om at skabe store danske præstationer på alverdens sportsarener.

Læs mere her

Tilmeld dig vores nyhedsmail