De danske ishockey-herrer besejrer Norge og sikrer dansk kvalifikation til Vinter-OL i Beijing i 2022. Det er et resultat af mange års fantastisk arbejde i dansk ishockey.

29. august 2021

Med tre sejre på stribe i OL-kvalifikationen i Oslo har det danske herrelandshold i ishockey for første gang nogensinde kvalificeret sig til Vinter-OL og er klar til at forsvare de røde og hvide farver i Beijing i 2022. 

“Det er et historisk resultat for dansk eliteidræt og dansk ishockey, at Danmark for første gang sender et hold til vinter-OL. Det er samtidig endnu et bevis på, at Danmark har verdensklasse i en lang række sportsgrene.

Jeg vil gerne ønske et kæmpestort tillykke til spillere og trænere, som i mange år har kæmpet for at trække landsholdstrøjen over hovedet til et OL. Nu er det endelig lykkedes, og det er helt fantastisk for dansk ishockey. Holdet tager ikke til OL for bare at spille med. Hvis vi kan stille i stærkeste opstilling med alle NHL-spillerne, kan vi godt tillade os at tro på et stort resultat,” siger Peter Fabrin, der er administrerende direktør i Team Danmark. 

I 2002 vandt Danmark B-VM og rykkede dermed op i A-gruppen for første gang. Den position har de fastholdt lige siden, og to gange (2010 og 2016) er det endda blevet til en plads i kvartfinalerne ved A-VM. 

Danmark var ellers ikke spået mange chancer for at blive i A-gruppen i de første år, men overraskede og har  etableret sig som A-nation. Det vidner om et imponerende kontinuerligt talent- og elitearbejde i Dansk Ishockey Union, at en lille ishockey-nation som Danmark med relativt få ishockeyspillere, få faciliteter og et spinkelt talentgrundlag har formået at fastholde en position blandt verdens bedste ishockeynationer i snart tyve år. 

Det gode talent- og elitearbejde har også betydet, at en lang række danske spillere gennem årene er brudt igennem i verdens bedste ishockey-liga, den nordamerikanske NHL. Frans Nielsen var den første, der slap gennem nåleøjet. Han debuterede 6. januar 2007 for New York Islanders og har i 2020-21 spillet sin 15. NHL-sæson.

I alt er 25 danskere gennem tiden blevet draftet til NHL. I 2018 formåede Lars Eller som den hidtil eneste dansker at vinde NHL og Stanley Cup trofæet. Eller blev endda matchvinder i den afgørende finalekamp. 

Nu har de danske ishockey-herrer nået endnu en stor milepæl ved at kvalificere sig til Vinter-OL i Beijing i 2022. En fantastisk præstation og et historisk resultat ikke bare for ishockey, men for dansk eliteidræt.

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Link

  • Om Team Danmark

    Team Danmark arbejder for at give danske atleter bedst mulige rammer og vilkår for, at de kan udleve deres potentiale og præstere på højeste internationale niveau. Vi optimerer hele vejen rundt om atleten - både på og uden for banen.

Tilmeld dig vores nyhedsmail