Peter Fabrin bliver ny adm. direktør i Team Danmark fra 1. juni 2021. Han skal sammen med mange aktører sikre en fortsat positiv udvikling af eliteidrætten i Danmark. Med ansættelsen af Peter Fabrin vil processen for ansættelse af ny sportsdirektør igangsættes med det samme.

23. april 2021

Det bliver 55-årige Peter Fabrin, der fra 1. juni skal stå i spidsen for Team Danmark som ny adm. direktør. Det har Team Danmarks bestyrelse netop besluttet/godkendt på et bestyrelsesmøde.

Peter Fabrin har en baggrund som direktør for en lang række danske og internationale virksomheder, og kommer med en stærk kommerciel baggrund og stor ledelseserfaring.

Den nye adm. direktør er valgt ud fra et yderst skarpt felt af kompetente kandidater til stillingen, fortæller Team Danmarks formand, Lars Krarup.

”Peter Fabrin matcher fornemt bestyrelsens ambitioner, og han vil med sin erfaring som leder uden for idrættens verden bl.a. komme med helt nye indspark til udviklingen af Team Danmark og eliteidrætten. Dansk eliteidræt står på et solidt fundament, hvor atleter, trænere og forbund præsterer resultater på højt internationalt niveau. Vi har store ambitioner og ønsker om at give atleterne de bedst mulige betingelser for at kæmpe om guld til Danmark og her spiller ressourcer en afgørende rolle. Derfor skal vi løfte ressourcerne til dansk eliteidræt de kommende år, og det bliver en af de vigtigste opgaver for vores nye adm. direktør, og det er han den helt rette til."
Lars Krarup Formand for Team Danmarks bestyrelse

”Dansk eliteidræt er noget af det mest dyrebare, vi har i Danmark. Jeg er stolt af at skulle stå i spidsen for Team Danmark. Jeg kommer til idrættens verden med stor energi, og jeg er overbevist om, at mine erfaringer fra danske og internationale virksomheder kan være med til skabe nye muligheder for atleter, trænere og forbund. Jeg glæder mig utrolig meget til at være med til i samspil med forbundene at gøre det muligt for atleter at kæmpe med om podiepladserne, ” siger Peter Fabrin.

Med ansættelsen af Peter Fabrin indleder Team Danmarks bestyrelse nu processen med at ansætte en sportsdirektør, som får ansvar for det tætte samarbejde med de 25 forbund, som Team Danmark har samarbejdsaftaler med.

”International eliteidræt udvikler sig konstant, og der stilles større og større krav, hvis man vil kæmpe med om de øverste placeringer. Det skal danske atleter stadig have mulighed for, og det kræver, at vi udvikler Team Danmark og dansk eliteidræt. Derfor ansætter vi inden længe en sportsdirektør, så Team Danmark får en samlet direktion, som er stærkt rustet til at sikre en fortsat positiv udvikling af dansk eliteidræt,” siger Lars Krarup.

 

Yderligere oplysninger

Lars Krarup, formand, for Team Danmark, tlf. 20674103

Peter Fabrin kontaktes via Christian Blomgreen, tlf. 26830724

Fakta Peter Fabrin

Peter Fabrin er født i 1966 og har mere end 25 års ledelseserfaring fra en lang række virksomheder herunder Piste Group, Häglöfs AB, IC Group, Diesel Nordic, Kilroy Travels og Carlsberg.

Han er gift med Marianne Fabrin og har tre sønner i alderen 21, 17 og 11 år. Peter starter i Team Danmark 1. juni 2021.

Tilmeld dig vores nyhedsmail