Målet er sat, og det er ambitiøst. Team Danmarks bestyrelse har derfor besluttet at styrke sin direktion, så organisationen fremover skal ledes af et team på to direktører, der sammen skal forestå Team Danmarks fremtidige udvikling. Derfor leder vi nu efter sportsdirektør.

23. april 2021

Efter at have udpeget en ny administrerende direktør er jagten på en sportsdirektør nu i gang. Vi leder efter en direktør, der har vilje og lyst til positivt at præge en spændende organisation mod nye veje. Som en del af direktionen vil du være med til at sætte den strategiske retning og skabe den organisation, der som det fremtidige Team Danmark kan løfte eliteidrætten til nye niveauer.

Med reference til den nye administrerende direktør får du ansvaret for det sportslige arbejde. Dette indebærer samarbejde med atleter, trænere, sportschefer og specialforbund samt viden, forskning, innovation mv. Herudover at have ansvar for budget og styring af økonomisk støtte til de respektive forbund. Du vil også sammen med den nye administrerende direktør skulle videreudvikle Team Danmark fra et organisations- og teamperspektiv. Der er mange fantastiske kompetencer i Team Danmark, og den rigtige kandidat evner at få den rette ekspertise placeret på nøgleposter i organisationen. Alt dette indebærer, at dine hovedopgaver er af både sportsfaglig, administrativ og ledelsesmæssig karakter.

Team Danmark arbejder hver dag på at skabe de bedste rammer og vilkår for Danmarks bedste atleter, hvilket er en grundlæggende forudsætning for at vinde medaljer. Dette sker i samarbejde med en række aktører, og du vil arbejde målrettet med at intensivere dette samarbejde i en endnu mere tillidsbaseret retning. Du vil også spille en vigtig rolle i den eksterne kommunikation, hvorfor det er en fordel at have solid erfaring med at håndtere og optræde i medier. 

Er du vores nye sportsdirektør?

Eliteidræt er karakteriseret ved at stræbe efter udvikling og resultater. Som sportsdirektør skal du være med til at skabe innovative og udviklende rammer for Danmarks bedste atleter, således at de kan præstere på højeste internationale niveau. 

Det er afgørende, at du har Team Danmarks idégrundlag og grundlæggende værdier under huden. Herudover forventer vi, at du:

  • har dokumenteret erfaring med eliteidræt på højeste internationale niveau.
  • har kendskab til den danske idrætsmodel og de forskellige organisationer i idrætten.
  • evner at lytte til atleter og forstå deres behov.
  • er en dygtig leder, der kan motivere folk omkring dig.
  • har forudgående erfaring med samarbejde (der til tider udfordrer), forhandling, strategiudvikling og sparring, og at du er ambitiøs, når det kommer til at definere målsætninger.
  • er administrativt stærk, innovativ, nytænkende, har stort drive, er initiativrig, humørrig og relationsskabende.
  • er fagspecialist og en særdeles dygtig kommunikator, der kan fremstå tydeligt og markant, når den eliteidrætslige dagsorden er til debat i diverse medier.
  • kan være kulturbærer i forhold til eliteidrætten og Team Danmark.

Du skal som sportsdirektør sikre, at blikket hele tiden er vendt mod det overordnede perspektiv, nemlig eliteidrættens rolle som kulturfaktor i en social og samfundsmæssig sammenhæng.

Se stillingsbeskrivelse her

 

Søg stillingen

Processen bistås af Russell Reynolds Associates. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Peter Gramkov eller Veronica Nielsen på tlf. +45 33 69 23 20.

Ansøgningen bedes sendt til Russell Reynolds Associates på e-mail [email protected].

Vi skal have din ansøgning senest 10. maj 2021.

 

Ligestilling i alle dens aspekter er vigtig. Derfor opfordres alle interesserede uanset etnisk tilhørsforhold, religion, køn, alder og lign. til at søge stillingen.

Om Team Danmark

Team Danmark er en offentlig selvejende institution under Kulturministeriet, som varetager den overordnede koordinering og udvikling af dansk eliteidræt på en social og samfundsmæssig forsvarlig måde.

Derfor arbejder Team Danmark på at forbedre rammer og vilkår i bl.a. uddannelsessystemet, og vi arbejder hver dag tæt sammen med specialforbund, landstrænere og atleter om at skabe store danske præstationer på alverdens sportsarener.

Læs mere her

Tilmeld dig vores nyhedsmail