I svømning kan få hundrededele afgøre, om en atlet får en medalje eller en placering lige uden for podiet. Derfor har Team Danmark gennemført en starttest med de danske svømmere, der skal hjælpe dem med at få den hurtigst mulige start fra skamlen.

23. september 2020

”Det er atleter på et utroligt højt niveau, så de gør det stort set så godt, som man overhovedet kan, men vi kan måske rykke på en lille smule. Vi ved, at det er få hundrededele, der kan afgøre, om du bliver nummer et eller nummer fire i en finale, så derfor er det dét værd at jagte selv de mindste marginaler.”

Sådan lyder det fra Team Danmarks biomekaniker Hanne Bloch Lauridsen, der sammen med præstationsanalytiker Christian Lunde Kejser Hartz har lavet en starttest med de danske svømmere.

Det er de helt små marginaler, eksperterne prøver på at pille ved.

Svømmerne er blevet testet af to omgange for at sammenligne data og vurdere, om de har rykket sig på baggrund af den feedback, de fik efter den første test.

Team Danmarks eksperter har målt svømmernes tider ved 7,5 meter samt ved 15 meter-mærket. Derudover har de filmet svømmerne i luften og under vandet for at kigge på elementer som armbevægelser, svømmernes bane gennem luften og den vinkel, de rammer vandet med.  

”Man bevæger sig hurtigere i luft end i vand. Skal man lave en god start, er det derfor vigtigt at være så lang tid i luften som muligt. Så det gælder om ikke at hoppe for direkte ned i vandet. Man skal lidt mere lige frem, måske en lille smule opad, men man skal selvfølgelig også have den rigtige vinkel, når man rammer vandet,”
Hanne Bloch Lauridsen Biomekaniker

Tilmeld dig vores nyhedsmail