På elitecentret i Bagsværd skal kajakroerne i stigende omfang tage ansvar for egen udvikling gennem individuelle udviklingsplaner og et øget individuelt fokus i samarbejde med de ekspertressourcer, Team Danmark stiller til rådighed.

19. oktober 2020

”Vi er alle sammen forskellige, så derfor er vi nødt til at få ting tilpasset efter os.”

Sådan lyder det fra Rasmus Alsbæk, der er kajakroer på elitecentret i Bagsværd, og som for to år siden blev introduceret til konceptet ’Atleten i Centrum’ af Dansk Kano og Kajak Forbund. Konceptet har fokus på den enkelte atlet og dennes behov i jagten på præstationsoptimering.

Nu får kajakroerne individuelle udviklingsplaner, og den enkelte atlet er selv med til at pege på, hvilke ekspertressourcer fra Team Danmark vedkommende har brug for. Mens nogle gerne vil fokusere på den fysiske træning, har andre måske mere behov for ernæringsvejledning eller samtaler med en sportspsykologisk konsulent. Det er en stor styrke, at atleterne bliver involveret, mener kajakroer Bolette Nyvang Iversen.

”Personligt synes jeg, det er rigtig fedt at blive taget med i den her proces. Jeg synes, ’Atleten i Centrum’ giver den styrke, at man får lov til at tage ansvar for, hvordan man bedst muligt forbedrer sig i stedet for bare at lade sig føre med strømmen. Det giver en ro i maven, fordi man ved, at det, man laver, er det, der gavner en bedst muligt,”
Bolette Nyvang Iversen kajakroer

Rasmus Alsbæk ser også positivt på det individuelle fokus, også selvom det stille større krav til atleterne.

”Det stiller det krav til os, at vi skal være i stand til at kigge indad og se, hvad vores svagheder er. Og vi skal turde tage fat i eksperterne fra Team Danmark og sige, hvad vores svagheder er,” siger Rasmus Alsbæk.

Se et interview med Bolette Nyvang Iversen og Rasmus Alsbæk, hvor de fortæller mere om ’Atleten i Centrum’.

Se interview 

Tilmeld dig vores nyhedsmail