Træning af opmærksomheden er en central del af mentaltræningen for en eliteatlet. Mindfulness kan hjælpe dig til at slappe af og skærpe din opmærksomhed og dit fokus. Det kan trænes hjemme uden nogen form for redskaber og udstyr, så udnyt muligheden til at komme godt i gang.

23. marts 2020

Coronavirus udfordrer mange atleters tanker og følelser. Ingen af os har stået i en lignende situation tidligere, og det kun naturligt, at det kan være vanskeligt at håndtere. Hvad sker der i morgen? Hvilke konsekvenser har det for mig og min træning? Hvad med OL?

Mindfulness kan være en hjælp til at håndtere denne usikkerhed, slappe af og skærpe din opmærksomhed og dit fokus. Team Danmark har udviklet en række mindfulness-øvelser, der er relevante for eliteatleter og andre, der ønsker at arbejde med at være fuldt ud tilstede i den aktuelle opgave, så man kan performe optimalt. Øvelserne er af forskellig karakter og spænder over blandt andet træning af åndedrættet, opmærksomhedstræning og performance-specifikke visualiseringer.

”Hjernen er kroppens vigtigste muskel og den mest afgørende for alle præstationer. Derfor er det også vigtigt at træne hjernen, og til det er mindfulness et rigtig godt redskab.”
Nina Due Stagis Sportspsykologisk konsulent i Team Danmark
default-thumbnail

7 gode råd til at håndtere corona krisen

Du er ikke alene i denne tid, hvor Corona-krisen raser. Mange atleter kæmper med frustrationer, bekymringer og usikkerhed om fremtiden. Her får du 7 tips til at håndtere krisen fra Team Danmarks sportspsykologiske konsulent, Kristoffer Henriksen.

Team Danmarks nye mindfulness- og visualiseringsøvelser kan både hjælpe dig til at slappe af og til at skærpe din opmærksomhed og dit fokus. Øvelserne kan laves derhjemme uden nogen form for redskaber og udstyr, så i disse tider, hvor der er lukket ned for træning i klubber, fitness-centre med videre, kan du i stedet benytte muligheden og komme i gang med at træne mindfulness.

”Mindfulness kan trænes så meget, man ønsker, og vi kender ikke til forekomster af overtræningsskader i denne forbindelse. Så giv den endelig gas! Det er et område, som mange kan få et positivt udbytte af at arbejde mere med. Så grib den aktuelle mulighed, hvor du måske ikke kan træne, som du plejer, og kom godt i gang med mindfulness,” siger Nina Due Stagis.

Prøv Team Danmarks mindfulness- og visualiseringsøvelser og få inspiration til at komme godt i gang her.

7 tips til at håndtere en svær periode

 1. Accept: Giv dig selv lov til at opleve alle dine tanker og følelser – lige som de er. Det er en vild situation, så prøv at lade være med at dømme dig selv for disse.
 2. Kommunikation: Når vi er bekymrede, kan det hjælpe at snakke om tingene – enten med sin træner, sportschef, venner, familie eller sundhedseksperter. Her kan du dele dine bekymringer, få vejledning men også blive beroliget i, at du ikke den eneste som reagerer på denne måde.
 3. Planlægning: For rigtig mange er tingene lidt kaotiske i øjeblikket. Selv om det kan være svært, så prøv at skabe en struktur i hverdagen og hold fast i dine daglige rutiner, hvor det er muligt.
 4. Målsætning: For mange er der lige pludselig lidt usikkerhed omkring de store sportslige mål. For at bevare motivationen, så sæt nogle konkrete mål til de næste 14 dage og hold høj kvalitet i det, dxu laver.
 5. Pas på med at spejle dig i konkurrenter på de sociale medier: Det er typisk kun de gode historier, vi lægger ud.
 6. Suppler: Udnyt tiden ved at supplere med opgaver, som du typisk ikke når i hverdagen. Det kan f.eks. være mindfulness-træning, men også ekstra coretræning, udstrækning, videoanalyse osv.
 7. Pas på dig selv: Det er vigtigt at huske på at passe på dig selv. Prioriter din søvn, spis sundt, dyrk mindfulness, gå en tur eller lav noget kreativt.

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Links

 • Mindfulness

  Mindfulness er et redskab til at skærpe sin opmærksomhed og fokusere på det aktuelle øjeblik. Her finder du mindfulness-øvelser, du kan afspille på siden eller downloade.

 • Træn hjemme

  Prøv en række basisøvelser og programmer til cirkeltræning, du kan lave hjemme.

Tilmeld dig vores nyhedsmail