De danske badmintonspillere går efter vigtige OL-ranglistepoint og håber på et topresultat i herresingle ved All England. Samtidig er det en vigtig test af de strategier, der skal sikre et topresultat til OL i Tokyo.

11. marts 2020

Den legendariske All England-turnering i badminton spilles i Birmingham 11.-15. marts. De største forhåbninger om et dansk topresultat ligger i herresingle, hvor både Anders Antonsen og Viktor Axelsen hører til blandt forhåndsfavoritterne.

”Viktor Axelsen tabte sidste år en tæt finale i tre sæt til verdensetteren Kento Momota, og han kommer med en frisk sejr fra Spain Masters i bagagen. Sammen med Anders Antonsen er han vores bedste kort i forhold til en topplacering. En All England-titel vil være en kæmpe skalp for dem begge – og for dansk badminton,”
Jens Meibom Sportschef

Ti danskere har tidligere vundet All England i herresingle. Senest var det Peter Gade, der i 1999 skrev sig ind i historiebøgerne og tog All England-titlen, som hører til blandt de allermest eftertragtede titler inden for badminton.

”All England er verdens ældste turnering og har en unik historie. Hvis du spørger spillerne, hvad de gerne vil måles på, når karrieren er slut, så er det VM, OL og All England. Så stor er den. Derfor er det selvfølgelig også en turnering, vi prioriterer rigtig højt og vægter højt i forhold til træningsplanlægningen,” lyder det fra Jens Meibom.

Fysisk træning på farten

Det internationale badmintonforbund introducerede i 2018 en ny World Tour med flere turneringer og større krav til spillerne om at deltage i flere turneringer for at samle point til verdensranglisten. Det har gjort det sværere at planlægge sæsonen og få tid til sammenhængende træningsforløb, hvor spillerne kan udvikle sig og opbygge deres fysik.

”Vores træningstid er blevet reduceret markant, og der er kun to perioder om året, hvor vi har mere end tre ugers sammenhængende træning uden turneringer. For at kompensere for det, træner vi nu i langt højere grad end tidligere også organiseret, når vi er ude til turneringer. Det gælder også den fysiske træning, og derfor prioriterer vi det også højere at have en fysisk træner med, når vi er ude,”
Jens Meibom Sportschef

Den fysiske træning er afgørende i forhold til at fastholde en progression i træningen gennem en lang sæson med et tæt turneringsprogram og stor rejseaktivitet. Derfor træner badmintonspillerne også fysisk, mens de er ude at rejse både op til, under og imellem de enkelte turneringer.

 

Mads Brink Hansen, der er fysisk træner i Team Danmark, har igennem en årrække været tilknyttet badminton og har i samarbejde med landstrænerteamet implementeret fysisk træning på spillernes rejser til turneringer. Han er således også med badmintonlandsholdet til All England i Birmingham, hvor han hjælper med de fysiske forberedelser og er med, når spillerne prøver sig af ved sæsonens første store formtop.

”Alle turneringer er stærkt besat i denne sæson, fordi alle jagter vigtige ranglistepoint i forhold til OL-kvalifikation. Derfor er det vigtigt at planlægge sæsonen, så man bedst muligt kan bygge formen op mod de vigtigste mål. All England er årets første egentlige formtop, og for at stå skarpest muligt skrues der ned for den tunge fysiske træning de sidste par uger for at give plads til restitution og øget intensitet og kvalitet i badmintontræningen,” siger Mads Brink Hansen, der er fysisk træner i Team Danmark.

All England vil give en vigtig indikation på, hvor der evt. kan optimeres på forberedelserne før badmintonspillernes næste store mål, som er Thomas og Uber Cup på hjemmebane til maj og selvfølgelig OL i Tokyo til sommer.

Race to Tokyo

All England er i år særligt vigtig for de spillere, der kæmper for at kvalificere sig til OL i Tokyo. I badminton er det placeringerne på verdensranglisten den 28. april, som afgør, hvordan OL-billetterne fordeles, og af de tilbageværende turneringer, er All England den, hvor der er flest point på spil.

Læs mere om nationale og internationale kvalifikationskrav her

Følg ranglisterne for den olympiske kvalifikation i badminton på siden Race to Tokyo, som du finder her

Fakta

Badminton Danmark stiller med 12 spillere (+1 single og 1 double om reserver) ved årets All England.

Herresingle:

Anders Antonsen, Viktor Axelsen, Rasmus Gemke og Jan Ø. Jørgensen (Hans Kristian Vittinghus er 1. reserve).

Damesingle:

Mia Blichfeldt og Line Kjærsfeldt

Herredouble:

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen og Mathias Boe og Mads Conrad-Petersen

Mixdouble:

Mathias Christiansen og Alexandra Bøje (Mathias Bay-Smidt og Rikke Søby Hansen er 1. reserver).

 ---

 

De største danske chancer ligger i herresingle, hvor i alt 10 danskere tidligere har taget titlen:

 

Peter Gade 1999

Poul Erik Høyer 1995 og 1996

Ib Frederiksen 1988

Morten Frost 1982, 1984, 1986 og 1987

Flemming Delfs 1977

Svend Pri 1975

Erland Kops 1958, 1960, 1961, 1962, 1963, 1965 og 1967

Knud Aage Nielsen 1964

Jørgen Skaarup 1948

Tage Madsen 1939

Tilmeld dig vores nyhedsmail