Kulturminister Joy Mogensen har udpeget borgmester Lars Krarup som ny formand for Team Danmarks bestyrelse. Hækkeløber Sara Slott-Petersen indtræder også som nyt medlem af bestyrelsen.

27. maj 2020

Lars Krarup bliver fra 1. juni ny bestyrelsesformand for Team Danmark. Han afløser Frank Jensen, som har været formand i otte år og derfor ikke kan genudnævnes. Samtidig indtræder Sara Slott Petersen som nyt medlem af bestyrelsen, og tidligere elitesejler Susanne Ward og erhvervsmand Poul Sand genbeskikkes.

Team Danmarks direktør, Lone Hansen, retter en stor tak til Frank Jensen for hans arbejde for dansk eliteidræt gennem de sidste otte år.

”Frank Jensen fortjener en meget stor tak og anerkendelse for sit store bidrag til dansk eliteidræt de sidste otte år. Med Frank Jensen i spidsen er det lykkedes at rykke dansk eliteidræt markant, og han har blandt andet været med til at sikre stor opbakning til Team Danmarks arbejde for de danske atleter fra mange aktører i og uden for idrættens verden. Frank Jensen har haft en nøglerolle i forhold til Team Danmarks samarbejde med Salling Fondene og Novo Nordisk Fonden, som er centrale for udviklingen af dansk eliteidræt.”
Lone Hansen adm. direktør i Team Danmark

Hun glæder sig samtidig meget til at byde de nye bestyrelsesmedlemmer velkommen på holdet.

 

”Vi står over for en spændende og udfordrende periode med udskudt OL og PL. Dansk eliteidræt står på et stærkt fundament, og danske atleter skaber folkefest, fællesskab og stolthed som intet andet i vores samfund. Der er stadig store potentialer, vi skal udnytte, hvis vi skal fastholde dansk eliteidræts høje niveau, og jeg glæder mig til at arbejde videre med opgaven sammen med bestyrelsen,” siger hun.

 

Kulturminister Joy Mogensen siger:

Det er kulturministeren, som beskikker Team Danmarks bestyrelse, og kulturminister Joy Mogensen glæder sig over, at Lars Krarup og Sara Slott Petersen har takket ja til opgaven:

 

”Jeg er sikker på, at Lars Krarup som formand med sikker hånd vil fortsætte det gode arbejde, Team Danmark allerede gør for vores eliteidræt herhjemme og i udlandet. Sammen med Sara Slott Petersen og Susanne Ward, der nu begge er repræsenteret i bestyrelsen, bliver Team Danmarks fokus på atleternes trivsel oprustet. Det er vigtigt, vi passer godt på vores dygtige eliteudøvere.”

 

Borgmester Lars Krarup siger:

”Jeg glæder mig over kulturministerens tillid og ser meget frem til igen at samarbejdet med de mange aktører i idrættens verden. Et krydsfelt jeg værdsatte at arbejde i, da jeg var formand for Sport Event Denmark. Arbejdet med at skabe bedst mulige vilkår, herunder arbejdsvilkår, for idrætsudøverne bliver spændende, og jeg vil gøre mit til, at Team Danmarks gode resultater fortsætter og videreudvikles.”

 

Team Danmarks bestyrelse består pr. 1. juni 2020 af:

  • Lars Krarup, borgmester Herning Kommune, formand (ny)
  • Susanne Ward, tidligere elitesejler og medlem af Aktivkomiteen (genbeskikket)
  • Sara Slott Petersen, elite hækkeløber (ny)
  • Poul Sand, erhvervsmand samt bestyrelsesmedlem (genbeskikket)
  • Flemming Knudsen, medlem af DIF’s bestyrelse
  • Lykke Friis, direktør hos Tænketanken EUROPA
  • Kenneth Kruse Larsen, studielektor ved Aalborg Universitet
  • Anne Engdal Stig Christensen, administrerende direktør for TV 2

 

Ifølge Lov om eliteidræt udpeger kulturministeren og Danmarks Idrætsforbund hver fire medlemmer af Team Danmarks bestyrelse.

 

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16

 

Tilmeld dig vores nyhedsmail