Team Danmarks retningslinjer i forbindelse med atleter, trænere og sportschefers udlandsrejser.

11. juni 2020

Nogle lande er så småt begyndt at åbne op for konkurrencer. Samtidig står sommerferien for døren om få uger, hvor nogle atleter og trænere har mulighed for at holde ferie.

Team Danmark følger myndighedernes anbefalinger ved rejser til udlandet, og som atlet, træner eller sportschef skal du være opmærksom på myndighedernes anbefalinger ved udlandsrejser. Det gælder både ved ferierejser og rejser i forbindelse med konkurrencer.

Rejser i forbindelse med konkurrencer

Regeringen vedtog den 7. maj at genåbne professionel sport. Målgruppen for genåbningen var atleter, som hovedsageligt lever af indtægter fra deres idræt, eller som er indplaceret i en af Team Danmarks atletkategorier eller figurerer i en OL/PL-bruttogruppe. Det betyder, at atleter og træneres udlandsrejser i denne sammenhæng kan sidestilles med erhvervsrejser. Rejser du som atlet, træner eller sportschef til udlandet i forbindelse med konkurrenceaktivitet, er det derfor myndighedernes anbefalinger til erhvervsrejser, som er gældende.

Erhvervsrejser anses ofte for at være nødvendige rejser, hvorfor erhvervsrejsende som udgangspunkt godt kan rejse til udlandet. Myndighederne anbefaler COVID-19-test til alle, der kommer hjem til Danmark efter erhvervsrejse. Er testen negativ, anbefaler myndighederne ikke, at man bliver hjemme i 14 dage efter hjemkomst.

Rejser i forbindelse med ferie

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser frem til 31. august. Konkret betyder det, at hvis man vælger at holde ferie i andre lande end Danmark, Tyskland, Norge eller Island, betyder det 14 dage i karantæne efter returnering til Danmark. Karantænen gælder også hvis man vælger at besøge en storby i Tyskland eller Norge med mere end 750.000 indbyggere. Det gælder byer som Oslo, Berlin, Hamborg, Frankfurt, München og Köln.

Først efter 14 dages karantæne vil man kunne benytte Team Danmarks træningsfaciliteter i Brøndby og Aarhus.

Tilmeld dig vores nyhedsmail