Mere end 100 atleter fra en bred vifte af sportsgrene afslutter i år en ungdomsuddannelse, hos en af Team Danmarks 44 uddannelsespartnere fordelt over hele landet.

22. juni 2020

Et sikkert tegn på sommer i Danmark er nybagte studenter. Sådan er det heldigvis også i år trods coronavirus og nedlukning af samfundet. Blandt de glade nye studenter er mere end 100 atleter fra Team Danmarks bruttogruppe, som sideløbende med deres sportslige karriere har gennemført en ungdomsuddannelse hos en af Team Danmarks uddannelsespartnere.

“Stort tillykke til alle de atleter, der i år sætter punktum for deres ungdomsuddannelse. Det gør mig enormt glad, hver gang jeg ser en ung atlet gennemføre en ungdomsuddannelse, og samtidig gør det mig stolt på Danmarks og dansk eliteidræts vegne.”
Lone Hansen adm. direktør i Team Danmark

Team Danmark samarbejder med en lang række uddannelsespartnere fordelt over hele landet om at sikre gode og fleksible vilkår for talenter og eliteatleter under uddannelse. Samarbejdet dækker både gymnasiale ungdomsuddannelser og erhvervsskoler. Et samarbejde som er en vigtig brik i den danske eliteidrætsmodel.

”Med den danske eliteidrætsmodel har vi knækket koden til, hvordan vi sammen med trænere og forbund udvikler atleter i verdensklasse, der fungerer både i og uden for sportens verden. Team Danmarks uddannelsespartnere gør et fantastisk arbejde med at skabe de rammer, der gør det muligt for unge atleter at gennemføre en ungdomsuddannelse, samtidig med at de forfølger drømmen om at blive en af verdens bedste inden for deres sport,” siger Lone Hansen.

01/13

Alexander Aslak Nørgaard

Svømning, Falkonergårdens Gymnasium

02/13

Natasja Andreasen

Håndbold, College 360 HHX, Silkeborg

03/13

Andreas Holzmann

Ishockey, Haderslev Handelsskole

04/13

Annika Gautschi Simonsen

Orientering, , Frederiksborg Gymnasium

05/13

Caroline Emilie Bundesen Faurschou

Kajak, College 360 HHX, Silkeborg

06/13

Daniel Lundgaard

Badminton, Falkonergårdens Gymnasium

07/13

Mads Viberg

Karate, Holstebro Gymnasium

08/13

Sarah Hartwig Sundahl og Katja Nicoline Johansen

Hhv fodbold og håndbold, Tornbjerg gymnasium, Odense

09/13

Megan Dicay Gales

Bowling, Falkonergårdens gymnasium

10/13

Mads Hermansen

Fodbold, HF Vestskoven Gymnasium, Albertslund

11/13

Tobias Bjerg

Svømning, Falkonergårdens Gymnasium

12/13

Mathias Borring Hansen

Ishockey, Haderslev Handelsskole

13/13

Johan Price-Peitersen

Cykling, Falkonergårdens Gymnasium

Et godt samspil mellem uddannelse og sport

At tage en uddannelse er helt centralt både i tilværelsen som atlet og i forhold til livet efter sportskarrieren. Når der er et godt samspil mellem uddannelse og sport, er det med til at udvikle atleten som menneske og til at skabe en identitet, der ikke kun er bundet op på succes i sporten. Derudover kan det at tage en uddannelse også være med til at give de unge atleter nogle kompetencer, som kan komme dem til gode i deres sport, fortæller Lars Green Bach, der er sportschef i Dansk Svømmeunion.

“Som high performance-atlet skal man kunne balancere rigtig mange ting, og den evne får danske atleter trænet i dagligdagen, når de skal balancere sport og uddannelse. Det hjælper dem til at lære at træffe beslutninger på egen hånd, hvilket er med til at styrke dem som atleter og udvikle dem som mennesker,” siger Lars Green Bach.

Sidste år kunne den sportslige godkendelse fra Team Danmark, som giver atleter adgang til en ungdomsuddannelse på fleksible vilkår, fejre 30-års jubilæum. I den anledning interviewede vi en af hovedarkitekterne bag ordningen, tidligere bestyrelsesmedlem i Team Danmark Kurt Trangbæk, om den betydning, den har for de unge atleter og for dansk eliteidræt.

Du kan læse interviewet med Kurt Trangbæk her.

Fakta

Mere end 100 atleter fra Team Danmarks bruttogruppe færdiggør deres ungdomsuddannelse i 2020. 

60% af Team Danmarks bruttogruppeatleter er aktuelt i gang med en uddannelse hos en af Team Danmarks uddannelsespartnere. Team Danmark har i alt 44 uddannelsespartnere på ungdomsuddannelserne (herunder også erhvervsuddannelser) og 6 på de videregående uddannelser.  

Læs mere om uddannelse og eliteidræt her.

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Links

  • Uddannelse og eliteidræt

    Sammen med vores uddannelsespartnere er vi med til at sikre gode og fleksible vilkår for talenter og eliteatleter under uddannelse.

  • Uddannelse skaber hele idrætsmennesker

    Interview med tidligere bestyrelsesmedlem i Team Danmark, Kurt Trangbæk, om den sportslige godkendelse, som giver atleter adgang til en ungdomsuddannelse på fleksible vilkår, og den betydning, ordningen har for de unge atleter og for dansk eliteidræt.

Tilmeld dig vores nyhedsmail