Løberen Anna Emilie Møller vender tilbage til Danmark efter halvandet år med træning og studier i London. Fremover skal hun bo og træne i Aarhus, hvor hun skal læse medicin på Aarhus Universitet.

04. juni 2020

Det er en forventningsfuld og glad Anna Emilie Møller, der 15. juni rykker ind i sin nye lejlighed i Aarhus. Selvom hun oprindeligt kommer fra Hareskovby i nærheden af København, så har hun valgt at bosætte sig i Danmarks andenstørste by. Og det er der flere grunde til.

”Jeg skulle finde et sted, hvor jeg kan kombinere min sport med mit studie, og jeg ved, at Aarhus Universitet er gode til at give eliteatleter fleksible vilkår samtidig med, at byen har gode træningsfaciliteter. Derudover synes jeg, at Aarhus er en rigtig hyggelig by. Jeg er faktisk ikke så meget ’københavner’. Jeg kan rigtig godt lide naturen, og Aarhus har stranden, man kan løbe ved, Marselisskoven og Riis Skov, så der er mange ting, der taler for Aarhus,” fortæller Anna Emilie Møller.

Fleksibilitet på studiet

Sammen med Aarhus Universitets elitekoordinator, Jens Bundgaard, skal Anna Emilie Møller lægge en plan for, hvordan hun skal studere på Aarhus Universitet samtidig med, at hun skal forberede sig til OL i Tokyo. Det mest sandsynlige er, at hun fordeler 1. semester ud over to semestre, og at hun holder helt fri fra studiet fra april og indtil OL.

Muligheden for at tage en uddannelse sideløbende med elitesportskarrieren betyder meget for Anna Emilie Møller, der studerede sports science på St. Mary’s University under opholdet i London.

Selvom det ikke var det rette studie for mig, og jeg nu vælger at læse medicin i stedet, så har jeg lært at studere på et universitet. Jeg synes, det er fedt at have noget andet at fokusere på ud over mit løb. Især i perioder hvor det ikke går så godt, eller hvis jeg er skadet. På den måde har jeg mulighed for at opleve succes i et andet miljø, og jeg er ikke kun afhængig af min sport.
Anna Emilie Møller

Ny klub

Når hun er rykket ind i sin nye lejlighed, skal hun også finde en klub at træne med i Aarhus.

”Både Aarhus 1900 og AGF er gode klubber, så jeg skal finde ud af, hvor jeg finder mig bedst tilpas. Det bliver spændende at starte et nyt kapitel, og jeg glæder mig,” lyder det fra den danske løber, som først og fremmest skal komme sig oven på en skade.

”Mit første mål bliver at komme tilbage efter en overbelastningsskade, jeg har haft i corona-perioden. Derefter skal jeg ikke gøre så meget andet, end hvad jeg plejer, for at forberede mig frem mod OL. Men udskydelsen betyder naturligvis, at jeg har ekstra tid, og det skal jeg sætte pris på,” siger Anna Emilie Møller.

FAKTA

Team Danmark samarbejder med flere uddannelsesinstitutioner for at sikre den fornødne fleksibilitet, så eliteatleter kan kombinere en videregående uddannelse og elitesport. Team Danmark-støttede atleter kan typisk få mulighed for forlængede studieforløb samt fleksibilitet i forbindelse med eksaminer, praktik og obligatorisk undervisning.

Yderligere

oplysninger

Kontakt

Tilmeld dig vores nyhedsmail