Team Danmark og Salling Group har for første gang uddelt en trænerpris ved DR’s årlige sportsgalla. Vinderen blev banelandstræner Casper Jørgensen, der er manden bag store sportslige resultater i dansk banecykling.

04. januar 2020

2019 var endnu et succesrigt år for det danske banelandshold. I et stærkt felt med håndboldlandstræner Nikolaj Jacobsen og Laser Radial-landstræner Piotr Wojewski var banelandstræner Casper Jørgensen nomineret til Team Danmark og Salling Groups Trænerpris, og det blev den tidligere professionelle cykelrytter, der har vundet medaljer ved OL og VM, der modtog den nystiftede pris i Boxen i Herning.

På herresiden vandt banelandsholdet i 2019 en sølv- og en bronzemedalje i olympiske discipliner ved VM, mens det blev til to guld- og en sølvmedalje i olympiske discipliner ved EM samt ny dansk rekord for 4.000 meter-holdet, da de kørte sig EM-finalen i verdens anden hurtigste tid nogensinde 3:48.762 - bare 0,7 sek. fra verdensrekorden.

Casper Jørgensen har en meget stor andel i de flotte resultater i dansk banecykling. Gennem flere år har Casper formået at få det bedste ud af de danske baneryttere og løftet dem op på et højt internationalt niveau. Det vidner om en yderst kompetent og professionel træner. Der venter nu et spændende olympisk år for dansk banecykling, som vi er mange, der glæder os til at følge.
Frank Jensen, Team Danmarks formand

Også administrerende direktør hos Salling Group Per Bank sender store roser afsted mod den nykårede prisvinder.

”Med sin energi, dedikation og personlige egenskaber har Casper Jørgensen gennem en årrække hjulpet banerytterne til at opnå store resultater og en imponerende medaljehøst. Som partner til Team Danmark er vi i Salling Group stolte af også at støtte de danske sportstalenters bagland, som er helt afgørende for dansk eliteidræts succes. Casper er et fremragende eksempel på, at der bag vores atleters toppræstationer står trænere i absolut verdensklasse,” siger Per Bank, administrerende direktør i Salling Group.

Med prisen følger et gavekort til Salling Group butikker (Bilka, Føtex, Netto og Salling) på 50.000 kr.

Fakta

Sportschefer i Team Danmark-støttede forbund, verdensklasse- og eliteatleter samt Team Danmark-medarbejdere kunne alle indstille kandidater til prisen. De tre nominerede og vinderen blev herefter udpeget af en komité bestående af Team Danmarks formand Frank Jensen, direktør Lone Hansen og chef for sportslig udvikling Martin Elleberg Petersen, Salling Groups administrerende direktør Per Bank, DIF’s direktør Morten Mølholm og Henrik Them som atletrepræsentant fra aktivkomitéen.

Tilmeld dig vores nyhedsmail