Det var en meget overrasket cheflandstræner i badminton, der midt i en træning blev hyldet med Team Danmark og Salling Groups Trænerpris. Se Kenneth Jonassens reaktion, når DR 1 sender SPORT 2020 lørdag den 2. januar 2021.

27. december 2020

Det er en helt normal torsdag. I Brøndby Hallen er de danske badmintonspillere i gang med morgentræningen. Pludselig går lyset i hallen. Kenneth Jonassen fornemmer noget bevægelse, og han hører lyden af brag fra bomberør, der sprænger, mens en projektor lyser på den danske træner. Han skal lige til at råbe i stor frustration over, at træningen bliver afbrudt. Men så går det stille og roligt op for ham, hvorfor lyset går den torsdag morgen i Brøndby Hallen. Kenneth Jonassen skal hyldes som vinder af Team Danmark og Salling Groups Trænerpris 2020.

”Jeg havde ikke regnet med, at det var mig, der skulle løbe med den her pris og slet ikke på den her måde ved at blive taget med bukserne nede ved en træning. Det var ret overvældende. Vi havde gang i en rigtig god træning. Så da lyset slukker, skal jeg lige til at råbe, hvad fanden er det, der sker? Der gik også lidt tid, før jeg kunne slippe mine papirer og fokusere på, hvad det var, folk sagde til mig. Jeg var virkelig i zonen i forhold til at arbejde med spillerne.”
Kenneth Jonassen Landstræner i badminton
default-thumbnail

Kenneth Jonassen overraskes med Team Danmark og Salling Groups Trænerpris 2020

Vi ønsker Kenneth Jonassen et stort tillykke med Team Danmark og Salling Groups Trænerpris 2020, som han her får overrakt i træningshallen blandt spillerne.

Netop det beskriver, hvilken træner vi har med at gøre. Dybt koncentreret og fokuseret, som er afgørende, når man skal udvikle unge talenter til spillere i verdensklasse. Det har Kenneth Jonassen gjort med spillere som Viktor Axelsen og Anders Antonsen og senest Rasmus Gemke.

Netop de tre spillere har markeret sig i året, der er gået. Viktor Axelsen stod bag et af årets højdepunkter i dansk eliteidræt, da han som den første dansker i 20 år vandt All England i herresingle, mens barndomsvennerne Anders Antonsen og Rasmus Gemke stod over for hinanden i Denmark Open finalen. Det kræver store ledelsesmæssige kvaliteter at lykkes med at hjælpe atleter til at nå højeste niveau på en ansvarlig måde, og de kvaliteter besidder Kenneth Jonassen. Derfor vinder han Team Danmark og Salling Groups Trænerpris, forklarer Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

”Kenneth Jonassen er i mine øjne verdens bedste herresingletræner i badminton, og derfor er det meget fortjent, at han vinder prisen i det stærke felt, der var nomineret. Han har skabt et træningsmiljø i verdensklasse med fokus på stærke og tydelige værdier, som kendetegner miljøet i Brøndby Hallen. Dansk badminton står stærkt blandt andet på grund af det arbejde, Kenneth Jonassen står bag. Jeg har stor respekt for de flotte præstationer, vi ser hos de danske herresinglespillere, som konkurrerer mod nationer med langt flere ressourcer, end vi har i Danmark. Det skal vi være stolte af,” siger Lone Hansen.

Hos Salling Group er administrerende direktør Per Bak stolt over at være med til at hylde den danske cheflandstræner i badminton.

”Gennem sin tid i spidsen for det danske badmintonlandshold har Kenneth Jonassen udviklet et træningsmiljø i verdensklasse, som har skabt grobund for imponerende resultater - senest triumfen ved All England og to danskere i samme finale ved Denmark Open. Som partner med Team Danmark er vi i Salling Group stolte af at støtte de danske topatleter, men i særdeleshed også trænerne bag. Kenneth har bevist, at han kan lede vores talenter det sidste stykke mod toppen, så jeg er sikker på, at der venter endnu flere succesoplevelser for dansk badminton i de kommende år,” siger Per Bank. 

Løfter ikke noget alene

Opskriften på det succesfulde træningsmiljø i Brøndby er et samarbejde mellem atleter og træner og hele teamet omkring, fortæller Kenneth Jonassen, der nærmest blev mundlam ved modtagelsen af prisen.

”Jeg er selvfølgelig stolt og glad og lidt tabt for ord. Jeg er rigtig stolt af det træningsmiljø, vi har. Det hårde arbejde, der bliver lagt bag ved scenen. Det er absolut ikke kun mig, men også alle de folk, der er omkring. Jeg kan ikke løfte noget som helst alene. Og så er jeg selvfølgelig også taknemmelig for de spillere, som stoler på mig, og som giver mig mulighederne for at arbejde med dem og hjælpe dem med at nå deres målsætninger,” siger Kenneth Jonassen.

Kenneth Jonassen var nomineret til prisen sammen med landstræner i kajak Mette Barfod og cheflandstræner i landevejscykling Anders Lund.

default-thumbnail

Kenneth Jonassen reagerer på stor hyldest

I dag afslørede vi, at vinderen af Team Danmark og Salling Groups Trænerpris 2020 er cheflandstræner i badminton Kenneth Jonassen. Se og hør, hvad der gik igennem hovedet på den nykårede prisvinder, da lyset slukkede i Brøndby Hallen på en helt almindelig træningsdag…

Fakta

Hvert år sender DR 1 det traditionsrige sportsshow, der hylder dansk idrætsliv. Normalt er showet live med op mod 10.000 feststemte tilskuere, men på grund af corona-situationen har det ikke været muligt i år. Du kan dog stadig se frem til et show med prominente gæster fra sportens verden, underholdning, gensyn med årets store sportspræstationer samt uddeling af priser.

Se med på DR 1 lørdag den 2. januar klokken 21.00.

Tilmeld dig vores nyhedsmail