Telefonen gløder mere end normalt, efter Emily Kristine Pedersen skrev sig ind i historiebøgerne ved at tage tre turneringssejre i træk som den eneste danske golfspiller nogensinde. På trods af en hektisk tid og årets sidste turnering lige rundt om hjørnet fangede Team Danmark Emily Kristine Pedersen over telefonen til et interview.

08. december 2020

Hvordan føles det at skrive sig ind i historiebøgerne med tre sejre i træk som den eneste danske golfspiller nogensinde? 

Det føles fantastisk. Jeg drømmer netop om at skrive historie og at blive husket og sætte rekorder. Jeg kan mærke, at der er mere medieomtale af mig i øjeblikket, og der er også en større interesse fra sponsorer. Men golfmæssigt ændrer det ikke på noget. Jeg fortsætter i samme spor. 

 

Hvordan føles det at være Emily Kristine Pedersen lige nu? 

Dejligt. Det er hektisk, og telefonen gløder, men det er positivt. Så det føles godt. 

 

Hvad er din egen forklaring på din succes? 

Jeg er blevet mere moden og har fået mere ro på. Jeg har arbejdet med en sportspsykolog om at starte forfra hver dag og at være i nuet. Og så har jeg lært at adskille golfspilleren Emily fra personen Emily. Før i tiden kunne jeg ikke give slip på det, hvis jeg lavede en fejl, og jeg var meget emotionelt styret. I dag går det ikke ud over min aften, hvis jeg har haft en dårlig golfdag. Det kan jeg godt give slip på, så det ikke forstyrrer mig. Rent teknisk har alt bare flasket sig.  

 

Historisk

Jeg ved, at du har haft et forløb med Team Danmarks ernæringsfysiolog Cecilie Refsgaard Olsen. Hvad har I fokuseret på? 

Jeg har haft svært ved at spise under konkurrencer på grund af varmen, og fordi jeg har været så meget i ”zonen”. Så energimæssigt har jeg været i underskud og haft et for stort væsketab. Cecilie har hjulpet mig med nogle metoder, der gør, at jeg får den energi, jeg har brug for. Jeg drikker blandt andet nogle energidrikke med kalorier og kan mærke, at det gør en forskel.  

 

Hvordan ser du på dine muligheder for at kvalificere dig til OL? 

Lige nu ligger jeg godt til det, men Nicole Broch Larsen og Nanna Koerstz Madsen spiller begge i USA, hvor de har mulighed for at hente flere point, end jeg har i Europa. Så jeg skal blive ved med at præstere og vil selvfølgelig gøre mit bedste.  

 

Hvordan ser du frem mod årets sidste turnering? 

Jeg glæder mig. Der er formentlig lidt flere øjne på mig, fordi jeg har gjort det godt, men jeg arbejder på, at det pres, der ligger på mig, kommer fra mig selv. Og så skal jeg bare gøre de samme ting, jeg har gjort de seneste uger, for det har virket. 

 

Hvad drømmer du om i fremtiden? 

Jeg drømmer om at ligge nummer 1 på verdensranglisten og at vinde nogle majors. Og så vil jeg gerne ligge i toppen i flere år i træk.  

Fakta

Emily Kristine Pedersen har spillet 12 turneringer på Ladies European Tour i 2020 og vundet fire af dem. Hun spiller årets sidste Major, U.S. Womens Open, i Texas fra 10.-13. december. 

Hun ligger i øjeblikket nummer 69 på verdensranglisten, hvilket er den højeste danske placering foran Nanna Kortstz Madsen på 72. pladsen og Nicole Broch Larsen som nummer 94. 

Danmark har to pladser ved OL i Tokyo på damesiden i golf. Verdensranglisten afgør kvalifikationen, så de to højest placerede spillere per 28. juni 2021 får OL-billetterne.

Tilmeld dig vores nyhedsmail