Det bliver ikke Ballerup Super Arena, der bliver et af regionens vaccinationscentre. Beslutningen vækker stor begejstring og tilfredshed hos Danmarks Cykle Union, DIF og Team Danmark.

17. december 2020

Fælles pressemeddelelse fra DCU, DIF og Team Danmark

Det ville have fået omfattende konsekvenser for dansk banecykling, hvis Ballerup Super Arena blev inddraget til vaccinationscenter og dermed lukket som base for rytternes træning. Det bliver heldigvis ikke tilfældet, selv om arenaen har været i spil som et af regionens vaccinationscentre. Der findes ikke andre faciliteter i Danmark, og derfor ville det være en katastrofe for dansk banecykling på både kort og lang sigt, hvis det ikke ville være muligt at træne i Ballerup.

”Vi er meget, meget lettede over, at der nu er truffet en beslutning om at bevare Ballerup Super Arena som træningsfacilitet. Vi er meget taknemmelige og på vegne af alle i dansk cykelsport vil jeg gerne rette en stor tak til Ballerup Kommune, regionen, DIF og Team Danmark for en god og konstruktiv dialog. Alle er enige om, at de sundhedsfaglige hensyn er vigtigst, og vi har appelleret til, at kigge på løsninger, hvor det sundhedsfaglige og banecyklingens fremtid kunne gå hånd i hånd,” siger Martin Elleberg Petersen, direktør i DCU.

Også hos Team Danmark er der stor lettelse over at tæppet ikke rives væk under banelandsholdet efter mange års store investeringer i fællesskab med DCU.

”Det ville have haft store konsekvenser for banelandsholdet, hvis de ikke kunne træne i Ballerup frem mod OL. Det har taget mange år og hårdt dedikeret arbejde at nå det høje verdensklasseniveau, som landsholdet har i dag. Både på kvinde- og herresiden. Vi glædes sammen med rytterne, trænerne og DCU over, at det er lykkedes regionen at finde en anden løsning, som tager hensyn til både det afgørende vaccinationsprogram og dansk banecyklings fremtid,” siger Lone Hansen, adm. direktør i Team Danmark.

Og DIF, som også er national olympisk komité, ligger helt på linje:

”Selvfølgelig er de sundhedsfaglige hensyn vigtigst, men når det er sagt, så er det virkelig glædeligt, at det er lykkedes at finde en anden egnet placering til vaccinationscenteret. I Danmark har vi baneryttere i verdensklasse, og flere af dem blandt vores største olympiske medaljehåb til OL i Tokyo 2021, hvor vi forhåbentlig kan samles om nogle fantastiske sportsoplevelser. Muligheden for at træne på banen i Ballerup er altafgørende, hvis ambitionerne skal indfries” siger Morten Mølholm Hansen, adm. direktør i DIF.

Yderligere oplysninger

Martin Elleberg Petersen, direktør, Danmarks Cykle Union, tlf. 2234 1001

Lone Hansen, adm. direktør, Team Danmark, tlf. 6030 2527

Morten Mølholm Hansen, adm. direktør, DIF, tlf. 2166 3774

Tilmeld dig vores nyhedsmail