For nylig blev de nominerede til Team Danmark og Salling Groups Trænerpris afsløret. Nu sætter en række atleter ord på, hvad, de mener, der kvalificerer deres træner til at vinde prisen, der uddeles ved DR-showet SPORT 2020 den 2. januar.

08. december 2020

Bag enhver atlet står en træner, der har en stor andel i de sportslige resultater. Trænerrollen er kompleks, og det kræver store ledelsesmæssige kvaliteter for at lykkes med at hjælpe atleterne til at nå højeste niveau på en ansvarlig måde. Derfor hylder Team Danmark og Salling Group trænerne i dansk eliteidræt med en pris ved DR-showet SPORT 2020.

I forrige uge offentliggjorde Team Danmark, at de nominerede til Team Danmark og Salling Groups Trænerpris i år er landstræner i kajak Mette Barfod, cheflandstræner i badminton Kenneth Jonassen og cheflandstræner i landevejscykling Anders Lund. Hver især har de sat et særligt aftryk på sportsåret, der er gået.

Her kan du læse en række atleters reaktioner på baggrund af nomineringerne:

Kajakroer Bolette Nyvang Iversen
Jeg synes, at Mette Barfod fortjener at vinde den her pris mere end nogle andre. Det skyldes i høj grad det stykke arbejde, hun har lagt i projektet ’Atleten i Centrum’, hvor vi som atleter er kommet i tættere kontakt med Team Danmarks eksperter. Derudover har hun et kæmpe engagement i hverdagen, og hun møder hver og en af os som enkelte personer og individer.

Se video på Facebook med Bolette Nyvang Iversen og Emma Aastrand Jørgensen

Badmintonspiller Viktor Axelsen
Kenneth Jonassen har bevist, at hans arbejde har båret frugt, og at det bærer frugt. Over det seneste lange stykke tid har der været rigtig gode resultater fra herresingletruppen, som er den, han primært arbejder med. Så jeg synes, det vil være helt fortjent, hvis Kenneth løber med sejren her.

Badmintonspiller Anders Antonsen
Kenneth Jonassen har en rigtig god forståelse for hver enkelt person. Han forstår de forskelliges behov og giver os plads til, hvad vi har behov for. For mit eget vedkommende ved jeg i hvert fald, at han har en rigtig god forståelse for det menneske, jeg er og de behov, jeg også har uden for banen, og hvad der skal til for, at jeg leverer godt, når jeg er til træning, og når jeg er til turneringer. Det sætter jeg kæmpestor pris på, og jeg er bare superglad for samarbejdet.

Se video på Facebook med Viktor Axelsen og Andersen Antonsen
 
Cykelrytter Jakob Fuglsang
Jeg synes, at Anders Lund er årets træner, fordi han formår at få det bedste ud af os ryttere. Han er utrolig motiverende og ikke bange for at tage ansvar i cykelløbene. Han har en utrolig gejst, og det er med til at få det bedste ud af os ryttere. Resultaterne taler for sig selv.

Cykelrytter Kasper Asgreen
Nomineringen af Anders Lund er fuldt fortjent. Det ved jeg, fordi jeg ved, hvor meget han har gjort for min egen og mine kollegers udvikling gennem de seneste mange år. Han presser udviklingen og sørger for, at vi er med blandt de absolut bedste nationer i verden. Det er vigtigt i en marginalsport som cykelsport.

Se video på Facebook med Jakob Fuglsang og Kasper Asgreen

Du kan se, hvem der løber med prisen, når DR 1 sender SPORT 2020 lørdag den 2. januar.

Tilmeld dig vores nyhedsmail