Tilbage i januar 2019 blev syv allerede etablerede kvindelandsholdsspillere udvalgt til en ny gruppe, hvor en særlig ekspertindsats skulle ruste dem endnu bedre til at præstere på allerøverste hylde. Den indsats udvides nu, således den gælder alle spillere i A-landsholdstruppen.

04. august 2020

I 18 måneder har Team Danmark, Dansk Håndbold Forbund og de respektive klubber samarbejdet om et projekt, der skal understøtte syv udvalgte kvindelandsholdsspilleres fysiske og mentale udvikling. Her modtager spillerne supervision omkring den fysiske træning på ugentlig basis. I nødvendigt omfang har spillerne også fået særlig adgang til mentaltræning, ernæringsvejledning eller andre af Team Danmarks støttefunktioner.

Samarbejdet om projektet har indtil videre været en succes til stor tilfredshed for forbundet, Team Danmark, klubber og spillere. Derfor er det i Dansk Håndbold Forbund og Team Danmark nu også blevet besluttet, at denne indsats – med små justeringer – skal udvides og tilbydes til alle A-landsholdsspillere, der har interesse i at modtage støtten.

Hos Team Danmark glæder man sig ikke kun over udvidelsen af samarbejdet, men også muligheden for øget støtte til spillerne:

”Det er med stor glæde, at projektet nu bliver udvidet til alle spillere på landsholdet. Det skyldes ikke mindst den store opbakning, der har været hele vejen rundt om spillerne. Fra klubber, trænerteamet, sportschef og Team Danmark-eksperter. Jeg er sikker på, at det stærke samarbejde vil være en af nøglerne til landsholdets positive udvikling de kommende år,”
Lone Hansen Direktør, Team Danmark

Muligheden for at udvide projektet glæder også assistenttræner på kvindelandsholdet Lars Jørgensen, der koordinerer indsatsen mellem forbund, Team Danmark, klubber og spillere:

”Vi glæder os først og fremmest over, at vi har et projekt, hvor parterne arbejder rigtig godt sammen. Spillerne har flyttet sig på de fokusområder, vi har arbejdet med. Derfor er det også glædeligt, når vi nu kan tilbyde denne støtte til alle kvindelige landsholdsspillere. Jeg ser frem til, at vi i fællesskab nu kan støtte intensivt op om flere spillere, der vil være til stor gavn for alle parter og dansk kvindehåndbold,” siger Lars Jørgensen.

Assistenttrænerens begejstring deles af sportschef Morten Henriksen:

”Det er altid glædeligt for os, når nye tiltag bærer frugt – og endnu mere glædeligt, at vi kan justere rammerne for projektet, så vi kan støtte op om flere spillere. Vi har gjort os nogle gode erfaringer i projektets levetid og særligt under den ufrivillige pause i forbindelse med COVID-19. Derfor udvider vi nu projektet, der betyder, at vi tilbyder nogle fantastiske muligheder for den enkelte spiller. Jeg tror og håber på, at denne indsats vil være til gavn for kvindelandsholdet og dets resultater i de kommende år,” siger Morten Henriksen.

Tilmeld dig vores nyhedsmail